Vad är några Symtom på Sever syndrom?

Sever syndrom, även kallat Apophysitis Calcanei, är en fot villkor att oftast presenteras i slutet av barndomen och den tidiga ungdomen. Den orsakas av benen i benet växer snabbare än Achilles senan som förbinder ben ben i hälen ben. Den Achilles senan dras för hårt, släppa spänningen på hälen ben. Eftersom detta fortsätter blir området mycket smärtsamt och inflammerad.

Det finns flera symtom på Sever syndrom. På grund av inflammation, kan baksidan av hälen blir röda och svullna. Det kommer att bli mycket smärtsamma vid beröring, särskilt om det område där senan och häl ansluta vidrörs eller pressas. Smärta kan förekomma i foten eller benet också. Gång och löpning kommer att bli mycket smärtsamma för barnet.

En annan möjlig symptom på Sever sjukdom är en liten knöl som kan finnas på baksidan av hälen. Inte varje enskilt fall har detta symtom, dock. Hälen kommer att känna en sämre med aktivitet, men börjar må bättre när utvilad. Hälen och foten kan vara mycket hård, speciellt på morgonen. Hälsenan, samt andra senor i benet, kan också känna sig ordentligt.

Behandling för Sever syndrom innebär massor av vila. Genom att inte använda de drabbade fot, eller fötter, inflammation kommer att gå. Heel skär för skor kan vara en stor hjälp för detta tillstånd. De kommer att förkorta tiden att hälsenan har att sträcka, vilket gör att senor att växa och komma ikapp med längden på benet. Ice kan hjälpa lindra svullnad och smärta. Smärta läkemedel kan förskrivas i två till sex veckor. Sjukgymnast kan också rekommenderas.

Sever syndrom så småningom kommer att rätta till sig, eftersom hälsenan växer. Fram till den punkten kan Sever syndrom vara mycket begränsande för barn, särskilt de som är aktiva inom idrotten. De flesta barn kommer att växa detta villkor inom ett år eller så. En läkare kan ordinera en behandlingsplan för att göra smärtan mer uthärdlig tills denna punkt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.