Vad är några Stress Management teknik?

Stresshantering tekniker är nödvändiga eftersom olösta kronisk stress kan orsaka hälsoproblem som ångest, högt blodtryck, utmattning och depression. Precis som varje persons typer av stress, varierar så gör de bästa metoderna stresshantering. Personlighet och livsstil spelar en roll i att välja en lämplig teknik stresshantering.

Till exempel, utåtriktad människor som tenderar att må bättre när de är runt andra kanske vill gå med i en yoga klass. Att vara en del av en koncern fokuserad på avkoppling genom djup andning och fysiska rörelser kan hjälpa till med personlig stresshantering. Mer introverta personer kan känna sig mindre stressad genom att ta lite tid för att vara ensam och tänka eller läsa. Naturligtvis djupa andetag gjort som helst genom att någon kan hjälpa slappna av och lugna kroppen för att hjälpa lindra stress.

metoder för stresshantering som har en lugnande effekt kan också hjälpa en person att kunna tänka mer effektivt om att lösa problem som kan ha orsakat stress. Till exempel under en paus i en hektisk dag på jobbet, en arbetstagare som tar ett par minuter att luta sig tillbaka och andas djupt medan tänker trevliga tankar som en önskad destination kan återgå till arbete känner större möjlighet att hantera svåra eller krävande uppgifter . Ta regelbundna pauser under arbetet eller skolan dagen är ett bra sätt att lindra stress.

Allmänna tips stresshantering omfatta äta ordentligt samt att uppnå en tillräcklig motion och sömn. Att bli springa är nere troligen att lägga ännu mer stress och andra hälsorisker. Balansera vila och arbete är särskilt viktigt under stressiga tider. Med tid i blöt i ett varmt bad eller utöva en favorit hobby kan vara några av de mest effektiva teknikerna stresshantering, om de får oss att må bättre.

påminna oss om att vi inte kan kontrollera andra, utan bara göra vad vi kan för att lösa våra egna problem är en viktig attityd i stresshantering. En attityd av att veta vad vi kan och inte kan förändras är avgörande för att inte känna sig överväldigad. Förstå vår roll i hanteringen av vår stressiga situationer kan hjälpa oss att känna oss rätt i stället för helt stressad. Vi kan även inspireras till att ta fram nya alternativ och lösningar för att hantera stressande problem. Om en person inte tycks kunna klara bra även efter att ha provat olika tekniker stresshantering, han eller hon bör överväga att söka professionell hjälp som rådgivning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.