Vad är icke-brådskande sjuktransporter?

icke-brådskande sjuktransporter är en form av sjuktransporter som finns i icke-brådskande situationer till personer som behöver speciell medicinsk vård. Ambulanser, helikoptrar och andra utryckningsfordon transport kan kan användas för icke-brådskande sjuktransporter, men målet med transporten är att få patienten från en plats till en annan utan att erbjuda medicinsk stöd, snarare än att erbjuda området behandling and snabb transport till en nödsituation anläggning. En del sjukhus och andra anläggningar erbjuder icke-brådskande sjuktransporter som en del av sina tjänster, och denna tjänst är även tillgänglig via specialitet företag.

En kandidat till icke-brådskande sjuktransporter är medicinskt stabil, men fortfarande i behov av medicinskt stöd. Till exempel en person med hemvist i ett sjukhem som just hade tillbringat en tid på sjukhuset kan behöva icke-akut medicinsk transport för att komma tillbaka till sjukhuset så att sjuksköterskor eller sjukvårdare kan övervaka patientens tillstånd och hantera eventuella medicinsk utrustning i samband med patienten. På samma sätt kan en kroniskt sjuk patient behöver medicinsk transport för att komma till läkarbesök.

sjukhusen används ibland icke-brådskande transport för att överföra patienter, som i fallet med en kirurgisk kandidat som växlar sjukhus att arbeta med en specifik kirurg eller dra fördel av särskilda funktioner. I dessa fall kan patienter måste övervakas, men deras fall inte är brådskande, så de är goda kandidater för icke-brådskande sjuktransporter. Patienter kan också flyttas från ett brådskande vård möjlighet att en mer allmän vårdinrättning via icke-akut medicinsk transport för att göra plats för akutfall.

I den här typen av medicinska transporter är patienten transporteras på en bår eller i rullstol, och han eller hon är tillsammans med minst en sjukvårdare eller sjuksköterska. Under transporten har medicinsk utrustning i händelse av att den behövs, och denna utrustning kan också användas för att övervaka patienten under resan. Transportsektorn även boende för utrustning som kan vara i bruk av patienten, som säckar med intravenösa vätskor, kolostomi väskor och annan medicinsk utrustning.

Notan för icke-brådskande sjuktransporter tenderar vara betydligt lägre än för akuta transporter. Detta beror på att besättningen på transport fordonet inte ägnar sig åt medicinska åtgärder för att rädda patientens liv under resan, och eftersom resan är mycket säkrare eftersom föraren eller piloten inte behöver hastigheten till ett sjukhus. Förmågan att planera resan minskar också ner på kostnaderna, eftersom det kan schemaläggas för en ordinarie arbetspass, utan att behöva begära övertid eller udda arbetstider från transporter besättningar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.