Vad är hälsofrämjande effekter Granatäpplen?

Nutrition entusiaster har inlett en undersökning av hälsoeffekterna av granatäpplen. Denna fruktbärande buske ger ett bär som rymmer en dänga av cancer kämpar antioxidanter. Även om frukten är ganska omständligt och jobbigt att äta hela på grund av den tidskrävande utvinning av ätliga delar, kan granatäppeljuice finns i de flesta butiker, och har klättring snabbt till toppen av favorit juice listan. I själva verket har forskarna föreslagit granatäpple juice har en högre koncentration av antioxidanter än rött vin och grönt te.

Studier har visat att granatäppeljuice kan bromsa tiden det tar för vissa former av cancer att göra framsteg, så experter studerar granatäpplen för att avgöra om de innehåller andra egenskaper som ökar effekterna av antioxidanter som finns inom granatäpple bär. Polyphenolic flavonoider är de kemikalier som tros kontrollera denna positiva effekt. Flavonoider är också kopplad till studier på att bromsa åldrandet. Med två till tre gånger så mycket flavonoider som vin och te, är granatäpplen bli föregångare i friska dryck urval.

hälsoeffekterna av granatäpplen även förbättring av hjärt-och kärlhälsa. Studier visar granatäppeljuice alkoholkonsumenter har mindre syrebrist i hjärtat under rigorösa aktivitet än icke-drickande. Detta tyder på granatäpple juice ökar blodflödet till hjärtat, så det skulle BÖRA patienter hjärtsjukdom dricka ett par glas granatäppeljuice varje vecka. Arteriell plack minskade med så mycket som 30 procent i en annan studie.

Patienter som har kolesterol frågor även söka hälsofördelarna med granatäpplen. Granatäpple juice hämmar oxidation av LDL-(LDL), som är det onda kolesterolet. LDLs bara bli ett problem när oxiderade, så granatäpplen har en stor betydelse i kampen för att sänka kolesterolvärdet. Andra antioxidant fyllda drycker har också förmågan att sänka kolesterolet, men ingen till den grad forskningar har sett i granatäpple juice.

Att förbättra erektil dysfunktion är ännu en nyligen upptäckt fördel på listan över de hälsosamma effekterna av granatäpplen, fast kanske upptäckten inte är så aktuella som det verkar. Den granatäpple var känd som "kärlek" frukt för tusentals år sedan. Knuten till befruktning och fertilitet, kärlekens gudinna Afrodite, sägs ha planterat granatäpple busken på Cypern ön. Studier tyder fria radikaler är en faktor vid erektil dysfunktion, och den höga koncentrationen av antioxidanter i granatäpplen tycks lindra villkoret när den läggs till långsiktiga kost.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.