Vad är Södra Kryssa associerade Utslag sjukdom?

Södra Kryssa Associated Utslag Sjukdom (Stari) är ett tillstånd som kan efterlikna borrelios, men samma typer av fästingar inte orsakar det. Den felande fästingen som överför detta tillstånd kallas Lone Star Tick (Ablyomma Americanum). Kvinnor har en liten vit fläck på ryggen och är rödbrun till färgen. Lone Star Kryssa finns i stora delar av sydöstra USA, med några få fickor av dessa skadegörare som finns i nordöstra stater som New Jersey och Rhode Island. Denna ras har även hittats så långt västerut som Lone Star State (Texas), men det är mindre vanligt där. Den kan hittas på rådjur, är boskap, fåglar och gnagare, förutom att bita enstaka människa.

Principen anledningen till att Södra Kryssa associerade Utslag Sjukdom väcker oro eftersom det orsakar samma typ av bullseye utslag som är vanligt förekommande i Lyme sjukdom. Utslagen verkar på samma tidslinje som bullseye utslag i Lyme, ungefär en vecka efter ett bett. I utseende är utslag bildas kring fästingbett och kan nå en diameter på ungefär tre inches (7,62 cm).

De tidiga symptomen på borrelia kan vara samma som Södra Kryssa Associated Utslag sjukdom. Förutom att ha den karakteristiska utslag, får människor att känna ömmande, har huvudvärk, känna trötthet eller uppvisar svag feber. Men till skillnad från borrelios, Symtomen försvinner då. De tenderar att inte gå vidare till mer omfattande symtom på sent stadium eller kronisk borrelios. Symtom även kan undvikas om antibiotika ges, men enligt Centers for Disease Control and Prevention (CDC), det är inte alltid uppenbart vad vissa bakterier orsakar Södra Kryssa associerade Utslag sjukdom.

Ur medicinsk synvinkel, Det är viktigt att skilja en form av sjukdom från de andra, så alla som har en bullseye utslag efter ett fästingbett bör testas vara för borrelios. Båda sjukdomar tenderar att botas med antibiotika, men en längre antibiotikum kurs kan krävas med borrelios än vad som krävs för Stari. Bättre är ändå att testa fästingen, eftersom Södra Tick associerad Utslag Sjukdom är endast känt att överlämnas av Lone Star Tick, som inte överför borrelia. Identifiera fästingen kan hjälpa diktera behandling.

Vissa människor kommer att utveckla hudutslag bara, och kommer inte att ha andra symptom. Andra verkar vara mitt uppe i borrelia, särskilt när utslag och andra influensaliknande symtom uppträder. Generellt människor är mindre sjuka, och sjukdomen inte utvecklas till ett kroniskt tillstånd när det lämnas obehandlade. Men eftersom Lyme med fästingar och Lone Star fästingen kan finnas i samma miljö, har detta utslag checkat ut omedelbart av läkare, och om du inte märker en fästing som bifogas dig noggrant bort den och har den testats för Lyme, och andra förhållanden som kan uppstå fästingbett som babesios och Ehlichios.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.