Vad är Hjärtnivå under träning?

förstå vad ditt mål hjärtfrekvens under träning bör vara gör det lättare att få ut största möjliga nytta av din träning rutin. Medan du skjuter dig själv för hårt kan orsaka allvarlig skada, att inte pressa dig hårt nog kommer att göra det svårt att gå ner i vikt eller komma i form. Att vistas i det fria ditt mål hjärtfrekvens, även känd som träningen puls, kommer att göra din träning så effektiv som möjligt.

Det första steget i beräkningen av din målpulsvärdet är att hitta din maxpuls . Din maxpuls är cirka 220 minus din ålder. Till exempel, om du är 45, din maxpuls är 175 slag per minut. Du bör dock tänka på att vissa läkemedel mot högt blodtryck kan påverka din puls. Om du för närvarande behandlas för högt blodtryck, fråga din läkare om du behöver arbeta med olika nummer för din maxpuls.

Din målpulsvärdet bör vara mellan 50 och 85 procent av din maximala hjärtfrekvensen. Genom exemplet med en 45-åring med en maxpuls på 175 slag per minut, skulle detta tyda på en målpulsvärdet på mellan 88 och 149 slag per minut. Den nedre änden av målsatsen zonen är mest lämplig för dem som precis börjat en regelbunden motion rutin. När du är van vid att daglig motion, bör du dock kunna utöva bekvämt vid 80 till 85 procent av din maxpuls. Motion på över 85 procent av din maxpuls är vanligen rekommenderas bara för allvarliga konkurrenskraftiga idrottare.

En pulsmätare är den mest exakta metoden för att mäta din puls, men du kan också prova att placera pekfingret på halspulsådern. Detta är beläget på sidan av halsen mellan käklinjen och mitten av din nyckelben. Räkna klappar för 60 sekunder eller räknas sex sekunder innan du lägger till en nolla på slutet. Använd en ljus, men fast, tryck till så exakt räkna.

Om du inte har tid att ta målpulsvärdet, eller du inte är säker på att du mäter på rätt sätt, Det finns en alternativ metod för att övervaka om din träning är tillräckligt kraftfull. Om du kan föra ett samtal under träningen, är du förmodligen i målet pulszon. Om du kan sjunga under träningen, du är förmodligen inte arbetar tillräckligt hårt. Om du har problem med att andas, du arbetar alldeles för hårt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.