Vad är Diffus idiopatisk skelettet hyperostos?

Diffus idiopatisk skelettet hyperostos (FAT) är en form av degenerativa artrit som omfattar ryggraden. Personer i detta tillstånd har en tendens att utveckla smärta och stelhet i ryggraden över tiden och kan hitta sin rörelseförmåga begränsad, eftersom villkoret fortskrider. Det finns ett antal behandlingsalternativ tillgängliga för att hantera diffusa idiopatisk skelettet hyperostos. En reumatolog, en läkare som specialiserat sig på inflammatoriska processer, är ofta ett bra val av läkare för att behandla detta tillstånd.

Hos patienter med diffus idiopatisk skelettet hyperostos, fästpunkterna där senor och ligament kontakt med ryggraden bli inflammerad. Med tiden hårdnar de och styvna, begränsa rörligheten. På röntgen, ett distinkt mönster av förkalkade formationer beskrivs som "flyter" kan ses på kotorna. Diffus idiopatisk skelettet hyperostos kan slå i något område i ryggraden, även om det är särskilt vanligt i nacke och övre delen av ryggen.

orsaker och riskfaktorer för detta tillstånd är inte helt klarlagda. Ålder verkar spela en roll, liksom kön, med män är mer benägna att utveckla maträtt. Användningen av vissa läkemedel verkar vara ihop, och tillstånd som diabetes kan också vara en riskfaktor. I synnerhet har studier noterat att människor med en mycket hög kroppsvikt har en ökad risk att utveckla diffus idiopatisk skelettet hyperostos, kanske på grund av den extra belastning som placeras på ryggen. Detta tillstånd kan också uppstå som en komorbiditet knutet till ett annat medicinsk fråga, i vilket fall det kan ta några diagnostiska RÄNNANDE att inse att det finns två separata problem på gång.

Detta villkor var en gång känd som Forestier's Disease, och det föråldrade begreppet fortfarande får användas i vissa regioner. Behandling innebär en undersökning för att fastställa omfattningen av skadan, och användningen av antiinflammatoriska läkemedel för att få ner inflammationen och svullnaden. Om en patient upplever också smärta, kan smärtlindring ges. Sjukgymnastik och skonsam motion kan också hjälpa patienterna att behålla den fria rörligheten, även om det kan vara svårt att vända skada som redan finns.

När väl diagnosen diffus idiopatisk skelettet hyperostos är det viktigt för patienterna att kontrollera sin sjukdom efter tecken på förändring. När inflammationen är under kontroll, bör patienter vara uppmärksamma på förändringar som kan signalera en avkastning på inflammation eller Utvecklingen av sekundära komplikationer. Övervakning kan innebära regelbundna besök en läkare för att diskutera styrmetod för att sjukdomen, tillsammans med sjukgymnastik besök, kost ändringar och andra åtgärder för att hålla artrit under kontroll.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.