Kan jag verkligen använda superlim sluta mina sår?

använda superlim för att stänga ett sår är möjligt, men inte tillrådligt. När du använder över disk superlim för att stänga ett sår skulle fungera, det kan också producera extrema hudirritation och död när köpt i OTC-formuläret. Men typer av medicinsk superlim nu ofta används i stället för stygn för att stänga vissa typer av sår.

superlim är gjord av en substans som kallas cyanoakrylat. När det kommer i kontakt med vätskor som vatten, bildar det en plast maska som håller huden eller något man vill limmade, prydligt limmas ihop. Dock har regelbundna superlim metylalkohol, vilket skapar värme för att producera limning effekten av superlim. Således använder superlim för att stänga ett sår i djup vävnad kan resultera i att döda några av de omkringliggande hudceller.

Det är sant att den amerikanska militären använt superlim för att stänga sår under Vietnamkriget. De flesta av de studier av problem som orsakas av användning spelades in under denna tid. Man kan säga att läkare räddade många liv genom att använda superlim för att stänga ett sår eftersom det gav dem tid att transportera patienter till M. A. S. H. enheter där de kunde ha behövt opereras.

Idag medicinska anläggningar i andra länder än USA använder en medicinsk form av superlim för att stänga ett sår, men bara av vissa typer av sår. Detta medicinska Formuläret innehåller cyanoakrylat, men också butyl, isobutyl, eller oktyl. Dessa är tänkt att förhindra bakterier bildas. I USA har Food and Drug Administration (FDA) godkände endast superlim för att stänga ett sår för veterinärer. Återigen dessa innehåller ämnen som bidrar till att förhindra bakterier från att infektera såret.

beslutade att använda medicinska superlim för att stänga ett sår är vanligtvis baserad på typ av sår. En lång rak hud sår där vävnaden naturligt lappar ihop är det perfekta valet. Generellt är det inte lämpligt att använda superlim för att stänga ett sår som är djupa och når långt in i kroppen. Även med den medicinska form av superlim kan vissa hud försämring eller irritation uppstår och fördröja läkningen.

Således den bästa tillämpningen av superlim för att stänga ett sår är mindre hudskador. För de icke-läkare, bör detta vara en sista val beslut, snarare än ett första val en. Det är långt bättre att tillåta läkare att besluta hur man ska behandla ett sår när den är allvarlig och kraftig blödning kan förekomma internt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.