Kan jag spara en massa pengar genom att sluta röka?

Det korta svaret är ja, kan du spara en massa pengar genom att sluta röka. Detaljhandelspriset på cigaretter kartonger sannolikt inte kommer att sjunka någon gång snart, och du alltid måste resa någon annanstans för att köpa dem. Genom att eliminera dessa enkelspåriga cigarett går till bensinstation eller affär, bör du se några betydande besparingar i gas också. Slutar röka kan vara en av de bästa sätten att skapa extra kassaflöde som motsvarar dina andra finansiella åtaganden, såsom hyra, livsmedel och verktyg.

Det finns också ett antal immateriella besparingar att överväga efter rökstopp. Där det finns rök finns det eld, och en icke-rökare inte längre behöver investera i tändstickor eller tändare. Eftersom cigaretter är i allmänhet säljs i livsmedelsbutiker eller närbutiker, en icke-rökare kan vara mycket mindre frestad att köpa ytterligare impulser sådana saker som godis, snacks eller drycker tillsammans med en leverans av cigaretter. Slutar röka minskar på antalet korta men i slutändan dyra besök på lokala lågprisbutiker.

Att sluta röka har också visat sig förbättra den allmänna hälsan hos de nya icke-rökare. Icke-rökare är mindre benägna att kräva över disk behandlingar för rökrelaterade sjukdomar som öga irritationsmoment, muntorrhet, huvudvärk tillbakadragande och illamående. Att sluta röka före utveckla allvarliga rökrelaterade sjukdomar som astma, emfysem eller cancer kan också leda till betydande besparingar i receptbelagda läkemedel. Cancer-fighting behandlingar och mediciner är mycket dyra och ofta fysiskt och känslomässigt krävande på patienter och deras familjer. Genom att sluta röka före inträdet av större komplikationer, kan du spara en betydande summa pengar på avancerade medicinska behandlingar för rökrelaterade sjukdomar.

Det finns också en potential för rökning olyckor att överväga . Många hushåll bränder kan spåras tillbaka till vårdslös rökvanor, inklusive somna med en tänd cigarett eller underlåtenhet att släcka en cigarett helt innan den kasseras. Genom att sluta röka, kan du avsevärt minska risken för att orsaka en kostsam och förödande brand genom vårdslöshet eller försummelse. Det tar bara en glömsk stund med en tänd cigarett för att reducera allt du äger till aska.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.