Hur vet jag om naturläkemedel eller andra naturprodukter är säkra?

Säkerheten bör vara ett primärt problem om du funderar på att köpa eller använda naturläkemedel eller andra naturprodukter. Naturläkemedel eller andra naturprodukter kommer i olika former, och några har visat fördel då de tas. Däremot har den amerikanska Food and Drug Administration (FDA) inte befogenhet att inspektera eller vara säker på att växtbaserade kompletterar verkligen gör vad de påstår. Det officiella organet som ansvarar för fastställande av kvalitets för kosttillskott, liksom över disk och receptbelagda läkemedel är USA farmakopén (USP). Denna icke-vinstdrivande hälso-organisationen ställer krav på att många länder i världen följer. Den potentiella faran med att använda många örter är att de inte har testats för säkerhet eller effektivitet, och många växtbaserade kompletterar grunda sina anspråk på anekdotiska bevis först.

Om inte växtbaserade kosttillskott har visat sig vara farliga, FDA kan inte dra dessa produkter från marknaden. Normalt dödsfall eller betydande sjukdom att flera personer ska ske och vara spårbar till växtbaserade kompletterar innan FDA har befogenhet att agera. Därför bör ett överväga följande när den överväger att vidta örter:

 • Påståenden som låter för bra för att vara sant oftast är. Även ord som "testat", "effektiv" och "säker, får" tvivelaktiga marknadsstrategier.

 • Leta efter naturläkemedel eller andra naturprodukter som är märkta USP kosttillskott verifierad. Detta innebär att tillägget uppfyller vissa standarder inom tillverkning, korrekt märkning av ingredienser och är fri från giftiga kemikalier som bly.

 • Förutsätt inte att USP kontroll: de växtbaserade kosttillskott är säkra för du att ta.

 • vara försiktig med att köpa örter tillverkade utanför USA, eftersom olika standarder kan tillämpas på produktion, ingrediens styrka och märkning.

 • Om du tar mediciner, vara medveten om att naturläkemedel eller andra naturprodukter kan interagera negativt med dem.

 • Om du är under 18 eller över 65 vara medveten om att växtbaserade kompletterar kanske inte har testats på din åldersgrupp.

 • Om du planerar att genomgå en operation inom en snar framtid, bör du veta att vissa växtbaserade tillskott kan öka kirurgisk blödning eller påverkan återhämtningstid.

 • Om du är gravid eller ammar ska du undvika alla växtbaserade tillägg om de inte är särskilt rekommenderas av en legitimerad läkare.

  I allmänhet det bästa sättet att försäkra att du får säkra naturläkemedel eller andra naturprodukter för kroppen är att höra med en läkare angående säkerheten. Om läkaren ger okej efter att ha kontrollerat din medicinska historia och alla mediciner du kan vara med, sedan använder växtbaserade tillägg kan ge ett kompletterande sätt för dig att hålla bättre hälsa.

  Det är definitivt så att vissa växtbaserade tillskott kan vara fördelaktigt. För att vara säker, bör dock ett få ett yttrande från en legitimerad läkare innan du tar örter. Dessutom hjälper det att läsa vetenskapliga studier om effekten av vissa örter. Eftersom forskarna vet att vissa växtbaserade kosttillskott har visat sig användbara, kliniska studier av olika örter och vitaminer ske med mycket större frekvens. Läsa opåverkade studier eller sammanställningar av kliniska studier kan också hjälpa dig att avgöra om vissa växtbaserade kosttillskott kommer att fungera, och om de är rätt för dig.


 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

  Redaktör: Beáta Megyesi
  Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

  Kundservice: Mats Schaefer,
  Helena Löthman

  Tel: +46 00 79 22 00
  Fax: +46 00 79 22 01

  © Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.