Hur väljer jag det bästa testet Hem diabetes?

Ett test hem diabetes är särskilt relevant för människor i grupper som löper en förhöjd risk att utveckla sjukdomen. Dessa omfattar som ligger över en viss ålder och som har en eller flera riskfaktorer. Åldern är 40 eller högre för vita människor, och 25 eller högre för etniska minoriteter. Till riskfaktorerna hör övervikt, med högt blodtryck, har haft en stroke eller hjärtinfarkt, har allvarliga psykiska problem eller har en förälder eller syskon som har diagnostiserats med typ 2 diabetes.

Du bör också överväga ett test hem diabetes om du lider särskilda symptom. Dessa inkluderar vanliga infektioner, sår som tar lång tid att läka, urinera märkbart ofta, alltid trött eller törstig och lider av domningar i händer eller fötter. Oavsett resultatet av din diabetes test bör du söka fortfarande läkare om några av dessa symtom kvarstår.

Kom ihåg att ett hem diabetes test är inte ditt enda alternativ. Vissa apotek och hälsokliniker kan erbjuda gratis test till människor i särskilt utsatta grupper. Du kan också erbjudas ett test av din läkare efter en hälsoundersökning. Om ett hem diabetes test visar att du kan ha diabetes, bör du ändå få ett prov från din läkare för att säkerställa.

För hem diabetes test är relativt billiga, bör du ha råd att testa avsett som försiktighet snarare än att vänta tills du har några symptom. Ett test tillverkaren rekommenderar personer i riskgrupper test årligen. Det säger också alla andra som är 45 år eller över bör testa vart tredje år.

Det finns två huvudtyper av hem diabetes test. Båda omfattar kontroll av glukosnivåerna, eftersom diabetes betyder att din kropp inte producera insulin för att sänka dessa nivåer. Det är viktigt att komma ihåg att dessa tester inte diagnosen diabetes, endast en läkare kan göra det. Istället proven kan upptäcka tecken på diabetes, det vill säga blodsockernivån. Detta tecken kan upptäckas innan din diabetes utvecklas tillräckligt för att orsaka några symtom.

Den första typen av prov innebär att man tar ett blodprov från en fingertopp på en speciell pad och sedan kontrollera färgen på plattan som kommer förändras beroende på dina glukosnivåer. Den andra typen av prov innefattar kontroll av ett urinprov. Till skillnad från ett graviditetstest, du tar provet i en liten kopp och sedan doppa en testremsa i den.

blodprov är det bästa alternativet för de flesta. Det är det rekommenderade alternativet för American Diabetes Association och är utan tvekan en bättre indikator eftersom någon med högt blodsocker i blodet inte nödvändigtvis har glukos i urinen. Den urinprov är också olämpligt för kvinnor som har menstruation. En nackdel av blodprov är att du inte får äta i minst 12 timmar innan du tar den, medan urinprov kan göras två timmar efter måltid.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.