Hur väljer jag det bästa onkologi specialister?

att välja den bästa onkologi specialist välja en läkare som är certifierad inom onkologin. Inhämta råd från din husläkare samt andra cancerpatienter. En läkare som omfattas av din försäkring plan är det bästa valet, men inte alltid tillgänglig. Finansiella arrangemang ofta kan utarbetas, är det viktigt att välja en kvalificerad onkolog som lyssnar på er oro och tar sig tid att förklara behandlingsalternativ.

onkologi specialister ansvarar för patientens vård vid cancerbehandling. Det finns en mängd sub-specialiteter inom området onkologi. Medan vissa människor som behandlas för cancer får endast se en specialist, medan andra kräver besök från flera. Att välja den bästa onkologi specialist hjälper det att förstå hur arbetstillfällen funktionen av varje.

Kirurgisk onkologi specialister ansvarar för att kirurgiskt avlägsna maligna tumörer. De flesta kirurgiska onkologer fylla i ett boende i allmän kirurgi. Vissa kirurgiska onkologer väljer att genomgå tilläggsutbildning. Det finns flera universitetssjukhus i USA som erbjuder stipendier på kirurgisk onkologi. Efter att ha avslutat en gemenskap är kirurgisk onkolog erkänns av Society of Surgical Oncology.

En medicinsk onkolog specialiserad på administrering och behandling av kemoterapi. Han eller hon ofta övervakar mycket av en patients vård. En strålterapeuten ansvarar för förvaltningen av all strålning behandlingar en cancerpatient kan kräva.

Vissa kirurgisk onkologi läkare specialiserade på vissa delar av kroppen. En gynekologisk onkolog behandlar tumörer som finns i de kvinnliga fortplantningsorganen. Neuro-onkologi specialister behandla cancersjukdomar som finns i nervsystemet eller hjärnan. En urologiska onkolog behandlar tumörer som är belägna i prostata, urinblåsa och njurar.

När en cancerdiagnos är gjord, den behandlande läkaren normalt ge rekommendationer och hänvisningar för patienten. Även om detta kan vara till hjälp är det viktigt att inte ge upp total kontroll över din hälsa och sjukvård. Välja det bästa onkologi specialister är ett sätt att må bättre om behandling du får.

I USA har en certifierad specialist genomgått utbildning och klarat en tentamen i en viss specialitet. Dessutom uppmanar potentiella specialister hur mycket erfarenhet han eller hon har att behandla just din typ av cancer. Om du är diagnostiserad med en sällsynt, aggressiv eller avancerad form av cancer, be om rekommendationer till en omfattande cancer center eller universitetssjukhus. Dessa centra till ekonomiskt stöd från National Cancer Institute och har de mest avancerade alternativ för vård.

Cancerbehandling är dyr. Välj om möjligt specialister cancer onkologi som omfattas av din försäkring plan. Om du väljer att gå ut i nätverket, tala med din läkare. Många läkare kommer att sänka sina avgifter för patienter som är helt eller delvis betala av sina utgifter ur fickan.

Det sista steget i att välja en onkologi specialist är det viktigaste. Välj en läkare som du kan prata med och lita på. Om kompatibilitet saknas för ett första möte, är det osannolikt att förbättras med tiden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.