Hur väljer jag det bästa Elektrisk rullstol?

När du väljer en elektrisk rullstol, även känd som en makt stol, många faktorer spelar in, det viktigaste är skäl till och den fysiska kapaciteten hos användaren. Andra faktorer är användningstiden och miljö. Det är bäst att rådgöra med en kvalificerad fysisk eller arbetsterapeut och en professionell rullstol specialist när man väljer en elektrisk rullstol.

Elektriska rullstolar varierar från lätta versioner till inomhus-och /eller utomhusbruk. Vissa kan till och med modifierad för särskild verksamhet såsom sport och strand användning. Oftast är en effekt stol behövs när fysiska kapacitet är otillräckliga för att driva en manuell rullstol stil.

Elektriska rullstolar använda sig av ett batteri och motor setup och styrs med en joystick. Ändringar kan göra det möjligt för en person med begränsad övre extremiteterna användning eller total brist på överkroppen rörlighet att manövrera en makt stol genom huvudet kontroller eller sip-och-puff, ett sätt att styra rullstolen med hjälp av lufttrycket.

Elektriska rullstolar varierar från resor och vikning till tunga. Skotrar, ofta sedd som används av den äldre befolkningen är tungrodda, men har en bra svängradie och är lätta att kontrollera. Andra varianter kan innehålla olika suspensioner, drivsystem och hjul.

De viktigaste inslagen i elektrisk rullstol är säkerhet och komfort. Varje rullstol ska ha, åtminstone, en stabil ram, ett höftbälte och bra bromsar. Bekvämt, god kropp positionering bör bibehållas. Till exempel bör de höfter och knän placeras på en nittio graders vinkel eller så nära som fysiskt möjligt, och hela kroppen bör stödjas. Kroppsvikt ska fördelas jämnt för att undvika trycksår. Vid långvarig användning av en elektrisk rullstol, fällbara eller luta ryggen kan hjälpa att byta kroppsvikt för att undvika tryck uppbyggd. En särskild plats för system också kan bli nödvändiga.

Rätt till stöd för benen är också en nödvändighet. Positionering benen för låg kan orsaka tryck och nervskador till baksidan av knäet. Ben som är för höga kan orsaka instabilitet och gungande i benen. Upplyftande ben vilar är ett bra alternativ om omsättning av ben och fötter minskar.

En elektrisk rullstol kan kosta någonstans mellan $ 3500 amerikanska dollar (USD) till $ 12. 000 dollar, och välja det bästa alternativet kan vara en skrämmande uppgift. Se alltid till att rullstolen företaget är en licensierad leverantör och välrenommerade tillverkare. Det är bättre att samråda med yrkesverksamma för att säkerställa korrekt montering och lämpliga egenskaper för att möjliggöra maximal rörlighet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.