Hur väljer jag det bästa Allergi nässpray?

Välja det bästa allergi nässpray är en viktig faktor. Det finns andra allergi behandlingar som ett antal orala läkemedel, men många människor mest erfarenhet nästäppa, och inte vill ta något som kan få dem att känna en liten sömnig. De val komma ner sedan över disk avsvällande sprejer, föreskrivna steroider eller spray antihistamin eller några naturliga lösningar som saltvatten spray som kan hjälpa till att lindra trängseln. Att göra ett val innebär bestämma vad som är mest effektiv och säker, och kan kräva viss samråd med en läkare.

Vissa läkemedel som Ocean ® eller saltvatten spray kan användas utan läkare samråd. Dessa kan ha en hög grad av konserveringsmedel som kan irritera näsan vävnad, även om det finns några konserveringsmedel formler i naturliga livsmedel butiker. En del tycker att liten spruta med saltvatten spray är tillräckligt effektiva, men andra inte känner sig tillräckligt när de används på egen hand, de kan bara hjälpa tydlig näsgångarna med överbelastning utan att ta itu svullnad eller fortsatt överbelastning som allergier kan orsaka.

För en del innebär detta att vända sig till en OTC avsvällande eller allergi nässpray. Människor är avrådas från att använda dessa sprayer, särskilt under en längre period. De kan vara beroendeframkallande och orsaka rebound trängsel som gör att näsan extremt obehagligt. De som planerar att använda en spray med en allergi säsong bör noga läsa förpackningar. Om föreslagna användningen är begränsad till ett par dagar, är detta för en anledning, och överanvändning eller missbruk av nässprayer kan skapa ett mycket värre problem än allergisk rinit.

Människor som lider av betydande allergi tenderar att verkligen välja mellan två olika typer av allergi nässpray. Dessa är receptbelagda läkemedel som innehåller kortikosteroider eller antihistaminer. I studier, kortikosteroider göra tenderar att vara mer effektiva. De används varje dag, minst en gång eller två gånger dagligen, och de bidrar till att minska inflammation i bihålorna.

Antihistaminer behandla denna allergisk reaktion, vilket betyder att de går direkt att arbeta på allergi attack. Dessa kan användas dagligen för, eller en del människor bara använda dem efter behov. De tenderar att arbeta snabbare än steroid spray, men de erbjuder inte så mycket långvarig lindring eller skydd mot allergi attacker.

Båda typerna av allergi nässpray som är föreskrivna ha biverkningar. Den allvarligaste av dessa är orsakade av steroider sprayer och finns en ökad risk att utveckla glaukom. De som redan är i riskzonen kommer troligen att avrådas från att använda en steroid spray. Antingen spray kan orsaka näsblod, halsont eller andra symtom som kan orsaka större eller mindre enskilda effekter. Det är när konsulterat en läkare blir viktigt, eftersom en läkare kan lyssna på patientens respons eller erfarenheter med andra allergi mediciner hjälpa en person att välja den bästa allergi nässpray.

I alla dessa överväganden , är det i slutändan bäst att ha medicinska riktlinjer. Läkare kan kontrollera tillgängliga sprayer mot kontraindikationer för att använda dem av en viss patient. De kan också använda sin avsevärda erfarenhet för att göra bästa rekommendationer om mest effektiva allergi nässpray eller ett par av dem som är minst sannolikt att leda till obehagliga biverkningar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.