Hur ont kommer jag Erfarenheterna efter operationen?

Smärta varierar efter en operation. En del mindre operationer innebär mycket lite smärta under en håller på att återhämta. Generellt hur stor smärta kände efter en operation beror på vilken typ av operation, och i vilken grad smärta kan kontrolleras genom medicinering.

Operationer som är mindre, som att ta bort ett basaliom mullvad, eller som har en rotfyllning tenderar att vara associerade med en liten mängd smärta på platsen för operationen som kan vara en dag eller två. Vanligtvis smärtan kan kontrolleras väl med narkotiska läkemedel som kodein.

Smärta beskrivs som bultande, efter de första dagarna kan antyda infektion. Särskilt när någon har haft en mullvad bort, eller större operation på munnen, smärta som man kan känna sig ständigt kan tyda på att operationssåret har utsatts för bakterier.

allmänhet en läkare kommer att tala en hur många dagar man kan förvänta sig smärta, och vilken grad av obehag man kan förvänta sig. Alltså, om en läkare säger åt en att förvänta sig mindre smärta, och i stället en har stora smärtor, bör man förmodligen se en läkare för att utesluta infektion och för att bättre kontroll läkemedel.

Problemet med att klassificera smärta är att uppfattningen av smärta påverkar hur mycket det känns. Vissa människor har en lägre smärttröskel än vad andra. Om man är medveten om detta, bör det nämnas och betonade under en innan operation intervjuer. Vad en patient beskriver som viktiga smärta kan i allmänhet anses mindre smärta av andra. Vill dock ingen läkare någon att lida genom smärta i onödan och kan ordinera starkare smärtstillande för patienten med en lägre smärttröskel.

Vissa operationer är förknippade med mer smärtsamt återvinningar. Till exempel en hjärtoperationer kan vara smärtsamt efteråt, eftersom vanligtvis den läkare måste bryta bröstbenet för att få tillgång till hjärtat. Bröstbenet är rewired efter hjärtat repareras, men ett är nu att göra med ett brutet ben, i ett område som är svårt att kasta.

Vissa rörelser efter ett bröstben har brutits, såsom att höja armarna ovanför huvudet kan framkalla en hel del smärta under de första veckorna. Men utan infektion, de flesta tycker att smärta kände successivt minskar, och det svåraste smärtor i den första veckan efter en hjärtoperation.

De flesta ortopedisk kirurgi, som höft-eller knäled ombyggnad är förknippade med mer obehag. Sjukgymnastik för att återfå användning av ett drabbade extremiteterna eller gemensam kan också vara smärtsamt. Återigen, perception påverkar smärta och humör kan också påverka den smärta vi känner.

Operationer görs på inre organ, såsom avlägsnande av tillägget får inte vara förenad med en stor smärta efter de första par av dagar. Oftast är det mest smärtsamma aspekten efter en operation är snittet, och stygn.

Vissa plastikkirurgiska ingrepp är förenade med mindre till måttlig smärta. Till exempel massiva fettsugning kan orsaka blåmärken som kan pågå i flera veckor. Mindre fettsugning kan omvänt leda till endast en liten mängd smärta.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.