Hur kan jag undvika Paroxysmal Förmaks Takykardi?

Paroxysmal förmak takykardi (PAT) är ett tillstånd som får hjärtat att plötsligt slå för snabbt, vilket resulterar i "kör" av mycket snabbt hjärtslag. Villkoret kan bero på ett par förutsättningar: en tidigare operation för hjärtfel vävnad i hjärtat som gör att det kortslutning, graviditet och sköldkörtelsjukdom. Alternativt kan det har ingen känd orsak. När orsaken är klart, kan det vara svårt att undvika paroxysmal förmaksflimmer takykardi utan medicinering eller kirurgiska ingrepp, men när orsaken inte kan identifieras, finns det några sätt att minska eller stoppa hjärtklappning episoder. Vidare i de flesta fall kan en del saker hjälpa dig att sluta en kör av snabba hjärtslag medan de förekommer.

Det finns definitivt saker att avstå från när du vill undvika paroxysmal förmaksflimmer takykardi. Koffein, till exempel, tenderar att förvärra tillståndet och orsakar mer arytmi episoder. Koffein intag bör begränsas eller elimineras helt från kosten. Inte bara hoppa över kaffe, men även te, läsk och choklad. Du bör särskilt läsa etiketter på läsk se till att de inte innehåller koffein.

Alkohol är en utlösande faktor, i synnerhet när konsumeras i överskott. Om du vill undvika paroxysmal förmaksflimmer takykardi, måste du klippa mest alkohol ur din kost också. Människor som dricker mycket är mest benägna att villkoret, så det kan bidra till att minska. Men även den som bara dricker ibland kan hitta en våg av i PAT episoder efter att ha druckit.

Hög stress är en känd riskfaktor för frekventa PAT episoder. Du kanske inte kan ta bort all stress i ditt liv, men det hjälper till att eliminera vad du kan. Att prata med en bra terapeut, lärande meditation, och får dagligen enkel övning som att gå kan alla bidra till att undvika paroxysmal förmaksflimmer takykardi episoder inträffar ofta.

Vissa personer upplever PAT episoder som kan pågå i flera timmar åt gången. Detta kan vara skrämmande och skrämmande. Det finns några saker som kan göras för att hjälpa till att stoppa en snabb hjärtrytm. Försök först att inte få panik, eftersom stress över händelsen kommer bara att förlänga den. Försök att få in i en djup andning läge om möjligt, och påminna dig om att avsnittet kommer att passera.

Du kan prova att gå på toaletten och som har en avföring. Detta förhindrar ofta ett PAT episod. Många människor använder nackmassage, (har din läkare lär dig), speciellt av halspulsådern för att bromsa snabbt hjärtslag. Andra rapporterar att bada ansiktet i isvatten hjälper till att stoppa en episod. Det bör noteras att en metod som du försöker måste ske under en läkares råd och vägledning, och att det första villkoret bör vara adekvat diagnos av en kardiolog eller electrophysiologist.

I vissa fall enda sättet att undvika paroxysmal förmaksflimmer takykardi är genom medicinering eller genom en operation som kallas hjärt-ablation. När en episod som inte kan stoppas genom ovan nämnda metoder är det en bra idé att gå till läkaren, särskilt om den snabba beats har pågått i flera timmar. En injektion av läkemedel adenosin kan oftast bidra till att minska den snabba hjärtslag.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.