Hur kan jag skydda mina ögon från datorn?

Datorrelaterade ansträngda ögon är en gemensam arbetsplats klagomål, eftersom många anställda spenderar full förändringar i framför en dator utan rast. Förutom att de leder ansträngda ögon som kan leda till skelande, torra ögon, och allmänt obehag, långvariga perioder framför en dator kan leda till andra fysiska påfrestningar också, om miljön inte är ergonomiskt placerade. Alltid ställa in din arbetsyta för att skydda ögonen, tillsammans med resten av kroppen, eftersom det kommer att hålla er friskare och mer produktiv. Det finns ett antal saker du kan göra för att skydda dina ögon så att du inte känner spänd och trött när man kommer hem från jobbet.

Till att börja med, se till att din arbetsplats är utformad på ett sätt som skyddar dina ögon. Den omgivande ljusnivån ska vara låga och diffust, utan reflexer. Håll fönster vid sidan av dig, snarare än direkt framför eller bakom, för att minimera bländning. Också justera ljusstyrkan på skärmen för att skydda dina ögon, din skärm är belysning ska matcha den allmänna ljusnivån i rummet, utan att vara för ljust eller för svagt. Försök få upp ett tomt dokument ordbehandling och titta på skärmen. Om de vita av sidan glöder, skärmen är för ljust. Om det är smutsiga, skärmen är inte stark nog. Också inrätta skrivbordet så att skärmen är ca 20-26 inches (50-66 cm) bort från dig, och strax under ögonhöjd. Om du arbetar med pappersdokument, skydda dina ögon genom att hålla dem på samma nivå som din datorskärm, så att dina ögon inte hela tiden måste ställa om.

Under din arbetsdag, skydda dina ögon genom att titta bort från skärmen till en annan plats ungefär var 10 minut. Varje halvtimme, ta en rast, fördjupat bort från datorn att gå och stretch. Detta kommer att skydda dina ögon och din kropp, hindrar dig från att slumping till felaktiga arbetsställningar som kan leda till ryggont och repetitiv stress skada. Se till att blinka ofta, och använda konstgjorda tårar eller ögondroppar om dina ögon börjar kännas torr. Om skärmen är svår att läsa, prova att ändra storlek på texten eller ändra upplösningen att göra det lättare att läsa.

Du bör även skydda dina ögon genom att få en årlig synundersökning om du arbetar med datorer . Under testet kan en optiker kontrollera hälsan hos dina ögon och prata med dig om olika sätt att skydda dina ögon på jobbet. Du kan till exempel behöver en särskild glasögon recept för datorarbete. En årlig synundersökning kommer också att fånga några allvarliga problem med den optiska hälsa början.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.