Hur kan jag förbereda min dotter för menstruation?

För att förbereda din dotter för menstruation, är det viktigt att diskutera det med henne innan hon börjar. Även flickor från det förflutna normalt inte började mens förrän de var i tonåren är det många tjejer i dag börjar så unga som tio. Därför bör frågan om menstruation bör diskuteras innan den här gången.

När man talar om menstruation med din dotter, är det viktigt för dig att göra henne att känna sig bekväm och att förklara att menstruation processen är inte något att frukta. Om ni lägger fram en negativ inställning till menstruation, såsom en övertygelse om att det är smutsigt eller något du fruktar varje månad, kommer din dotter känner på samma sätt om processen. I stället försäkra henne om att det är en normal och naturlig del av att växa upp och bli en kvinna.

När vi diskuterar menstruation med din dotter, är det inte nödvändigt att gå in på varje detalj i den kvinnliga organ. Du bör dock förklara grunderna. Låt din dotter känner den kvinnliga kroppen bär ägg som befruktas för att göra barn. Förklara för henne att menstruationen är kroppens sätt att städa ut äggen som ännu inte är klar att användas.

Om din dotter har ytterligare frågor, tala med henne lika mycket om processen som du känner dig bekväm med. Var dock säker på att du inte projektet den bild som du känner dig osäker diskuterar ämnet. Annars kan din dotter inte känner sig bekväma där du ytterligare frågor när det gäller förändringar i hennes kropp och hennes sexualitet.

Som en del av din menstruation diskussion bör du förklara de olika typer av menstruation produkter som finns tillgängliga. Förklara skillnaderna mellan tamponger och bindor. Dessutom hjälpa henne att förstå skillnaden mellan olika typer av bindor finns, såsom trosskydd och övernattning trampdynor. Försäkra henne om att det är okej för henne att välja den typ av produkt som passar henne bäst och att inte alla kvinnor föredrar samma metoder för hantering av menstruationscykeln.

Förutom att förklara vilka typer av menstruation som finns att tillgå bör du visar också din dotter hur man ansöker en sanitär servett till hennes underkläder. Dessutom bör du förklara för henne hur hon kan sätta in en tampong.

Slutligen lära din dotter hur man håller koll på sin menstruation cykel. Även unga flickor har ofta oregelbundna menstruation cykler, lär henne att den genomsnittliga kvinnan har en fyra veckors-cykel. Visa henne hur man håller koll på hennes cykel på en kalender så hon kommer att utarbetas nästa gång hennes mens kommer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.