Hur kan jag Adress Allergier i hemmet?

För människor som lider av allergier, är hem ibland betraktas som en säker fristad från omvärlden. Kan dock hem ge många källor för allergener som ofta inte beaktas. Det finns flera åtgärder som kan vidtas för att hantera allergier runt i huset som förbättrar livskvaliteten för människor som lider av allergier. Vissa åtgärder är enkla, medan andra kan kräva investeringar i tid eller pengar. Beroende på svårighetsgraden av allergier, kan vissa av dessa åtgärder inte vara nödvändiga.

Det första man måste ta itu med allergier är total renhet. Allergier kan förvärras av damm, sällskapsdjur ilska, och växtmaterial. Om allvarliga allergier är ett problem, inköp av ett filtreringssystem kan anses vara. Ett filtreringssystem cirkulerar luft genom huset, ta bort orenheter och frigöra frisk, ren luft. De föroreningar samlas upp på ett filter som måste regelbundet bytas ut. Andra åtgärder för renhet omfattar ofta avtorkning av hushållens ytor samt dammsugning och uppsamlingsöverföringar regelbundet. Helst ska någon utan allergi utföra städning uppgifter.

En vanlig orsak till allergier är mattor. Mattor samlar damm och sporer mögel. Den underlayer av mattor är ofta tjockt med mögel och andra allergener. Om möjligt bör mattor tas bort och ersättas med lätta att rengöra ytor som sten, trä, betong eller plattor. Om byte av mattor är inte praktiskt, bör särskild försiktighet vidtas för att se till att mattan hålls rent, inklusive användning av ett vakuum med ett filtreringssystem.

Tyvärr kan Trädgårdsskötsel förvärra även allergier. Försök att planera bort hushållet trädgården så att växterna nära fönster och dörrar inte är bärare av pollen och sporer i hemmet. Utomhus växtmaterial kan också vara oproportionerliga i din kontroll, i vilket fall fönster skärmarna ska användas. I allergi säsong bör dörrar och fönster av huset hållas stängda så mycket som möjligt. Krukväxter bör allergi neutralt också.

Vissa personer får allergiska reaktioner till tvål och rengöringsmedel. Hypoallergeniska tvål, rengöringsmedel och sängkläder finns att tillgå. Det kan ta flera tvätta kläder och lakan för att källa till en utslag att försvinna, men detta är ett mindre kostsamt alternativ än byte. Se till att hålla sig borta från parfymerade produkter, så många människor med allergier lukt känsliga. Använd hypoallergena schampo och tvål kroppen vid bad också.

Allergier kan också orsakas av interaktion med djur. I de flesta fall kommer det sunda förnuftet försiktighetsåtgärder minimera allergi problem, och det är inte nödvändigt att leva ett liv utan djur på grund av allergi. Pet allergier kan minskas genom användning av specialiserade schampo och djur ska hållas utanför sovrum för allergiker. Frekvent tandborstning kommer också att avlägsna källor till hudavlagringar och hår som kan orsaka lidande.

Att minska orsakerna till tänkbara allergiska reaktioner i hemmet kan ge hjälp till människor som lider av allergier. En liten mängd rengöring och eftertänksamhet kan gå en lång väg att minska lidande som orsakas av allergier. Allergiker kan finna att en minskning av svåra förhållanden i hemmet kommer att förbättra deras allmänna hälsostatus och göra livet mycket roligare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.