Hur fungerar High Altitude påverkar människokroppen?

Hög höjd (eller höjd) hänvisar till avståndet över havet. Människor har alltid varit attraherad av den vackra utsikten tillgängliga från en hög höjd, känslor av ensamhet, rymd, närhet till naturen och en känsla av att utföra när bergsklättring eller till och med flyga i ett flygplan.

Att bo i en hög höjd levereras med ett antal villkor, eftersom den tunna luften leder till att färre molekyler av syre tas i varje andetag. Det är därför flygplan är trycksatt för att kompensera för avvikelser.

På land, kommer kroppen att kompensera genom att öka andning, hjärtfrekvens och röda blodkroppar, vilket möjliggör en ökning av flödet av syre till hjärnan och musklerna. De som bor på hög höjd som anpassas helt inom några veckor, trivs i sin miljö och snabbt lära sig små variationer i matlagning och andra funktioner som är nödvändiga.

Om kroppen svarar ordentligt på höjden, normala symptom såsom minskad aptit, ökad urinblåsan aktivitet, sömnlöshet, lätt svullnad i händer, fötter eller knän, tillfällig andnöd efter träningen kommer att ske. Det är dock effekterna på den mänskliga kroppen i höga höjder som inte har haft tid att acklimatisera kan variera från obekväma till livshotande.

Den vanligaste villkoret höjdsjuka eller "akut bergssjukan" (AMS), som drabbar 40-50% av dem som stiger över 14. 000 ft (4,267. 20 meter). Typiska symtom är liknande den för en dålig baksmälla: yrsel, huvudvärk, illamående, långvarig andnöd, långvarig trötthet, kräkningar och trötthet. I extrema fall kan ämnet uppleva oro, ångest eller mental förvirring, brist på samordning eller obalans.

Detta visar att inte fortsätta den uppstigande, utan snarare neråt tills en punkt nås som är bekvämt. Lindriga symtom kommer att lösa sig i 2-3 dagar och vandringen kan återupptas i en långsammare och försiktigare takt. Genetik tycks spela en mer framträdande roll i AMS än vad redan existerande medicinska tillstånd.

Migrän och dehydrering åtfölja ofta AMS, men kan vara oberoende symtom. På grund av den överaktiv avskaffandet av vätskor på hög höjd, dricka extra vätska är absolut nödvändigt. Det är viktigt att beakta att de flesta läkemedel finns tillgängliga för att lindra symptomen ökar uttorkning.

livshotande tillstånd väckt den från hög höjd är:
 • HARE-High Altitude hjärnödem (vätskeansamling i hjärnan)
 • hape-Höjd lungödem (högt blodtryck tryck i lungorna)
 • HARH-High Altitude Retinal blödning (små områden på blödning i bakre delen av ögat)
 • hög höjd Andning Sleeping frågor (central sömnapné i kombination med perioder av hyperventilation)
 • hypoxemi (låg syresättning av blodet)
 • Hypotermi, (extrem kyla där kroppens kärntemperatur inte kan upprätthållas)
 • höga hemoglobinvärden greve, (kan Stokes, hjärtattacker och pulmonell embolisms)

För den genomsnittliga enskilda bör kännedom om symptom och acklimatisering till hög höjd anses vara över 6. 500 ft (1. 981. 20 meter). Över denna nivå, orsakar barometertrycket en minskning av syre och en ökning av koldioxid.

För bergsklättring följande regler bör iakttas vid alla tidpunkter:

Kommentarer

 • Om oss
 • Reklam
 • Kontakta redaktören
 • Få nyhetsbrev
 • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.