Hur får jag en medicinsk marijuana recept?

Först och främst bör det noteras att det inte alltid möjligt att få en medicinsk marijuana recept. Inte alla ställen har lagar som tillåter användning av denna drog, men det finns säkert studier som stödjer dess användning för en rad olika medicinska tillstånd. Ett recept gör lite bra i en stat eller region där läkemedel inte kan erhållas. Däremot finns det områden i världen där marijuana är inte olagligt och kan vara receptfria. Att känna till lagen i en viss region är det bästa sättet att ta reda på om detta läkemedel finns tillgänglig.

Det finns några syntetiska droger som innehåller några av de faktorer som marijuana innehåller. Mediciner som Marinol ® är tillgängliga genom recept från läkare på de flesta håll. Det bör noteras att vissa tycker detta läkemedel effektivt, medan andra anser tillgång till en medicinsk marijuana recept är mycket mer användbar och kommer sannolikt att behandla symtom med större lätthet.

På de områden där medicinsk marijuana recept är tillåtet och där läkemedlet kan användas, kan det finnas olika sätt att få ett recept. Vissa människor skulle kunna arbeta direkt via en husläkare, och andra kommer att behöva träffa en läkare som specialiserat sig på förskrivning av läkemedlet. Be om en husläkare är ett bra ställe att börja, eftersom de kan oftast rekommendera någon om de inte kan ordinera läkemedlet på egen hand. Ett annat ställe att leta är en marijuana apotek eller "pot klubb. " De kommer normalt att kunna ge namn på vem du ska se att lagligen få ett recept.

I många regioner kan man bara få en medicinsk marijuana recept om de har vissa sjukdomstillstånd. Många av dessa omfattas av kronisk smärta eller kroniska hälsoproblem. Till exempel sjukdomar som cancer, aids, autoimmuna sjukdomar av annat ursprung, ätstörningar och migrän kan godtas sjukdomar för vilka det marijuana kan användas. Varje stat eller område kan ha en annan lista.

Naturligtvis är det ganska lätt att få en medicinsk marijuana recept genom att veta vad listan är för en viss region. Läkare som föreskriver denna medicinering kommer knappast att göra full neurologiska tester för att avgöra om en person har migrän eller kronisk ryggvärk. Detta är mycket motverkas eftersom den illegala åtgärder för att få potten kan förorena systemet för de som mest skulle kunna använda detta läkemedel som medicin.

Klagomål om någon förvärvar det genom att berätta några lögner kan göra det mycket svårt för cancerpatient som använder den för att stoppa kräkningar upprepade gånger eller aids-patient som har äntligen kunnat gå upp i vikt och kan således ha lagt ett par år till hans eller hennes liv. Det har varit rörelser fram och tillbaka om tillämplig lag med mer eller mindre stöd för användningen av detta läkemedel. När det är felaktigt, det brukar vara ett drag mot att helt enkelt göra det olagligt igen. Medan många tror att de nuvarande lagarna bakåt, missbrukar dem genom att få en obehörig medicinsk marijuana recept är olyckligt, och kan ställa tillbaka klockan i stället för framåt i denna fråga.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.