Hur använder jag ett strykjärn för att räta mitt hår?

Om du önskar ibland silkeslen, kan rakt lås av hår men är välsignade med resoluta lockar eller vågor, ett strykjärn vara nyckeln till din frisyr drömmar. Strykjärn använda fokuserad värme och ånga för att räta även bounciest lockar och ger dig tillfälligt raka trådar. Även om det är möjligt att göra betydande skada på håret genom svedning eller bränna den med ett strykjärn, används på rätt sätt kan det vara ett bra verktyg. Med bara några enkla steg kan du få en helt annan frisyr på nolltid.

Det finns många olika strykjärn att välja på i dagens marknad. Experter rekommenderar att använda ett järn med keramiska plattor som värms upp mycket snabbt och ger en konstant, även värmekälla. Några nya modeller använder också tourmaline teknik, som avger negativt laddade joner för att hålla knepigt hår från frizzing medan riktning. Normalt bör personer med korta frisyrer använda smalare järnklubbor som lätt kan ta kort eller hackande avsnitt, medan de med längre hår kommer att skära ner på den tid det tar att räta ut genom att använda modeller med en större platta.

För att förbereda håret för uträtning med minsta möjliga skada, överväga att använda ett schampo och balsam som innehåller riktning agenter. Även om detta inte kan göra jobbet helt och hållet, kan det minska mängden värme-behov styling och skyddar ditt hår från värmeskador. Om du räta ut ditt hår ofta, prova att använda schampo och balsam som görs för skadade eller torrt hår, och njut av en djupt konditioneringsbehandling gång i veckan. Om du inte gillar att spendera dina pengar på skönhetsprodukter, skydda håret genom att gnugga varm olivolja på ditt lås, så att för tio minuter och sedan skölja helt.

Sedan använder ett värme-skydd produkt för att hålla håret från svåra skador. Dessa typiskt bör användas på vått eller fuktigt hår, och arbetade i från rot till topp. Många värme eller termisk sprutning innehåller också medel för att förhindra frizz och flyaway delar, som kommer att hjälpa oerhört med den färdiga utseende.

föna håret helt efter behandling. Även om vissa modeller av strykjärn fungerar på fuktigt hår, anses det av många vara både säkrare och mer effektivt att räta torrt hår. Använd aldrig ett strykjärn på uppblött hår, eftersom det kan leda till chock eller elektrifiering.

Om du har lager eller långt hår kan du till stift upp i sektioner av längden före strykningen. Låt ner en del i taget för att förbättra din lager, med början den längsta håret först. Var noga med att använda små sektioner av hår, även om detta kan verka ineffektivt, det hjälper faktiskt du. Små, kommer lätthanterliga sektioner ger dig en enhetlig yta och att du kan hålla strykjärnet på ditt hår under kortast tid.

Efter att du har strukna håret, anser finjustering utseende med en lätt hårspray eller avslutande spray. Dessa produkter kan hålla håret på plats, lägg till kropp och glans, och tama någon flyaway trådar. För att undvika överanvändning eller ojämn fördelning, anser sprutning produkt i handflatorna och använder händerna för att arbeta igenom håret. Efter sprutning, försöker undvika att röra eller leka med ditt hår för att hålla din stil perfekt.

För att hålla ditt strykjärn som bäst skick, rena efter bara några användningar. Produkter, fuzz och frizz kan bygga upp på tallrikarna och sedan överföra till ditt hår nästa gång du använder järn. Leta efter modeller med löstagbara plattor för enkel rengöring och aldrig tvätta plattorna utan att se järnet är urkopplad.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.