Finns det några livsmedel som minskar aptiten?

Undertrycka en aptit kan vara en verklig utmaning med någon diet plan. För många dieter att arbeta som i reklamen, kan det finnas perioder av hunger som måste uthärdas. Lyckligtvis finns det ett antal livsmedel som kan dämpa aptiten utan att lägga en betydande mängd kalorier, fett eller kolhydrater till kosten plan. Dessa livsmedel kan inte helt eliminera hungern kval, men många av dem kommer att undertrycka aptit tillräckligt länge för att dieter att äta en regelbundna måltider utan småätande.

Ett livsmedel som kan dämpa aptiten är den gemensamma äpple. Ett äpple är laddad med naturliga fibrer, vilket bidrar till att skapa fyllighet utan att lägga en betydande mängd av kalorier. Äpplen innehåller även naturligt socker som kan förhindra en dieter s blodsockernivå från en lägsta, en situation som ofta utlöser en vilja att konsumera extra kolhydrater. Om du känner behov av att äta ett mellanmål mellan måltiderna, nå för ett äpple och äta så mycket av det som du kan.

En annan mat grupp som kan bromsa aptit är gröna bladgrönsaker. Grönkål, spenat eller kål (bland andra) kan ge stora mängder aptit-undertrycka fiber samtidigt bidra minimal eller tom negativa kalorier. Den ansträngning medan de äter gröna bladgrönsaker förnekar ofta deras kaloriinnehåll värde, vilket gör dem idealiska aptit suppressants under eller mellan måltiderna.

Vissa dietister tyder på att mandel eller andra nötter kan dämpa aptiten mellan regelbundna måltider. Återigen saktar för höga halter av naturliga fibrer ner matsmältningen och protein som finns i många nötter har samma aptit-dämpning delar av magert kött eller protein shakes. En handfull mandlar äts mellan måltider borde räcka för att hålla hungern kval på avstånd.

På tal om magert kött och protein shakes, kan de också användas för att dämpa aptiten. Det kan verka kontraproduktivt intuitivt att äta en bit magert nötkött eller kyckling i sig, men det protein som finns i magert kött tar längre tid att smälta än kolhydrater som finns i andra möjliga tilltugg. Några bitar av nötkött jerky kan dämpa aptiten mellan måltiderna bättre än en påse chips. Protein shakes gjorda av naturliga spirutein kan också ge samma effekt på en dieter aptit.

Även om det inte är absolut en maträtt, många som tycker att vatten är en utmärkt och effektiv aptit suppressant. När hungern kval strejk mellan regelbundna måltider, dricka minst ett glas vatten kan bidra till att skapa en känsla av fullkomlighet utan att lägga kalorier. Vatten ökat med pulveriserad fiber-vitamin kan vara en ännu mer effektiv lösning.

Vissa dieters hävdar framgång mot svält kval genom att konsumera vissa örter eller andra naturliga kosttillskott. Pulveriserad guarkärnmjöl kan köpas i många hälsokostbutiker och används som en naturlig aptit suppressant. Pulvret guarkärnmjöl förvandlas till en tjock gel i magen, vilket skapar en känsla av fullkomlighet mellan måltiderna. Överanvändning av produkter som innehåller guarkärnmjöl, men kan orsaka allvarliga gastrointestinala problem, bland annat ett fullständigt stopp i tjocktarmen. En naturlig produkt som kallas hoodia sägs också att bromsa aptit, men användarna ska utbilda sig på den rätta typen av hoodia att använda innan du köper den.

Ingen mat kan helt avskaffa hunger mellan måltiderna, men livsmedel som innehåller höga halter av naturliga fiber eller protein bör bidra dieters förhindra det värsta av symtomen och hålla sin blodsockernivå under kontroll.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.