Är det säkert för gravida kvinnor att resa med flyg?

Många fråga om det är säkert för gravida kvinnor att resa med flyg. När du pratar om kommersiella flygbolag, och inte raket fartyg, parasailing, eller bungee jump, de flesta läkare tror att det är säkert för friska gravida kvinnor att resa med flyg under de flesta förhållanden. Det finns några kontraindikationer till flyget när du är gravid, och vissa flygbolag tillåter inte gravida kvinnor att resa med flyg efter sin 36: e graviditet, såvida de inte har ett läkarintyg clearing dem att flyga.

Det är också så att det inte kan vara säkra för gravida kvinnor att resa med flyg ofta. Även i luften, utsätts du för låga nivåer av strålning. Konsekvent exponering kan om du är en flygvärdinna eller en pilot att flyga på alltför regelbunden basis osäkra, eftersom strålning-även i låga nivåer-kan påverka fosterutvecklingen. Flygbolagen har ofta regler för att skydda sina anställda från att behålla sitt ordinarie jobb om de är gravida. Detta kanske inte stämmer om du arbetar på ett jobb, inte på ett flygbolag där du måste resa med flyg ofta. Om ditt arbete eller livsstil kräver täta resor, kan du behöva diskutera de möjliga effekterna av din graviditet och fostrets hälsa.

De flesta läkare menar att det är säkert för gravida kvinnor att resa med flyg under de två första trimestern, men rekommenderar inte seglar under tredje trimestern inte är absolut nödvändigt. Försiktighetsåtgärder under första trimestern kan ha mer att göra med fysisk komfort än något annat. Förutsatt en kvinna är frisk och att graviditeten fortskrider normalt, är flyget ofta bra, men det kan göra tidig graviditet symptom som graviditetsillamående och nästäppa värre. Det finns också en viss oro andelen fånga virus eller infektioner på fullsatt plan, särskilt för längre flygningar. Eftersom vissa virus kan sätta dig och ditt barn i riskzonen, särskilt under de första tre månaderna, kanske du vill spara reser i andra trimestern av graviditeten.

Det är också möjligt att göra det säkrare för gravida att resa med flyg, genom att observera några försiktighetsåtgärder. Även sällsynta, ibland flygresor orsakar koagulering av blodet i benen, vilket kan leda till embolier eller slaganfall. För att motverka detta bör använda stödstrumpor och gå upp varje halv timme att gå runt, återställa god blodcirkulation till benen. Det är också rekommenderat att du dricker mycket vatten på långa turer, sedan flyger kan torka kroppen.

Ibland är det inte säkert för gravida kvinnor att resa med flyg, särskilt om de har befintliga medicinska tillstånd eller en komplicerad graviditet. Om du genomgå fosterdiagnostik diabetes, okontrollerad hypertoni, hjärtsjukdomar av något slag, problem med moderkakan, eller annat tillstånd som gör att din graviditet hög risk bör du rådfråga din läkare innan du gör dina resplaner. Kvinnor som löper risk för missfall eller för tidig arbetsmarknaden får också höra att undvika att flyga, och en kvinna som transporterar ett barn med ett allvarligt medicinskt tillstånd kan uppmanas att inte flyga i tredje trimestern för att undvika potentiella problem tidigt arbetskraft kan innebära för barnet .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.