Vilka vanliga hälsoproblem som hänger samman socker?

Hälsofrågor i samband med konsumtion av socker är många. Eftersom raffinerat socker och hög majssirap är två enkla sockerarter som är de vanligaste tillsatser i livsmedel, är det bra att veta hur många hygienkrav ett är att riskera av över-konsumerar socker.

Naturligtvis en av de stora hälsofrågor som rör konsumtionen av socker är fetma. Raffinerat socker och socker i enkla kolhydrater som vitt mjöl bröd, står för merparten av viktökning människor upplever efter att ha nått mognad. Speciellt eftersom nivån av fysisk aktivitet har minskat bland många i västvärlden, och nivån på konsumtionen av socker har ökat, socker är definitivt ett vapen som kommer att leda till övervikt.

Socker konsumtionen har också angetts i höja det onda kolesterolet samtidigt sänka det goda kolesterolet. Viktökning från socker anges i åderförkalkning som direkt bidrar till hjärtsjukdom. Dessutom spelar socker definitivt en roll i utvecklingen av vissa typer av diabetes.

Sugar, framför allt socker i saft är också känt för att orsaka karies. Konsumtionen av socker kan också göra en större risk att drabbas av sjukdomar i tandköttet. Således kraftfull borstning av tänderna bör alltid följa konsumtionen av socker.

Socker spelar en roll för hur vi beter oss också. Det har föreslagits att överskott av socker kan orsaka depression. Det kan också leda till hyperaktivitet eller humörsvängningar som ett fall från socker toppar till socker dalar.

Färska studier tyder också på att för mycket socker kan sänka kroppens naturliga immunförsvar. Personer som konsumerar mycket socker är mer benägna att få bakteriella infektioner än finns människor som undviker socker. Socker är också indicerat i matsmältningsproblem, eftersom för mycket socker kan orsaka större syra belopp i magen. Detta kan leda till diarré, särskilt hos dem som lider av colon irritabile.

Gravida kvinnor som äter för mycket socker att öka sina risker för att utveckla preeklampsi. Faktum är att gravida kvinnor har sin urin nivåer övervakas för höga blodsockernivåer som en del av den rutinmässiga mödravård. Många gravida kvinnor gynnas av att äta en låg till något socker diet.

Några andra hygienkrav som socker kan spela en roll är:

 • levern och bukspottskörteln sjukdom
 • Förtida åldrande
 • Eksem
 • Njursjukdom
 • Osteoporos
 • Dålig absorption av mineraler

Med så många hälsorisker i samband med socker, hjälper det att ha en guide om hur man undvik socker. Några saker kan hjälpa. Ät söta behandlar endast sporadiskt. Undvik enkla kolhydrater som vitt ris och vitt mjöl. Ät inte förpackade livsmedel, framför allt spannmål. Läs etiketter på livsmedel för att se vilka innehåller socker eller hög majssirap. Speciellt undvika läsk, eftersom detta är som att dricka flytande socker.

Även om vi inte alltid kan hoppa bekvämlighet mat, skära en användning av förpackade livsmedel i halv och undvika läsk skulle avsevärt minska sockerintag för många folk. Med tanke på hälsoriskerna med att äta socker, vore det förnuftigt att försöka hålla sockerintag till ett minimum.


Kommentarer

 • Om oss
 • Reklam
 • Kontakta redaktören
 • Få nyhetsbrev
 • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.