Vilka positiva inverkan på hälsan Bovete Honey?

Bovete honung är en mörk honung som är söt och läcker, med en distinkt kryddig-malt smak och en eftersmak som påminner om melass. Med ett brett utbud av vitaminer och mineraler, samt polyfenoler antioxidanter, honung från bovete blommor har många hälsofördelar också. I själva verket är denna typ av honung nu rekommenderas för barn under sex år som ett hälsosammare alternativ till hostmedicin.

En av de största hälsoeffekterna av bovete honung är relaterad till honungens mörk färg. Det har fastställts att mörk honung i allmänhet är rikare på antioxidanter än ljusare honung. Detta beror på att antioxidanter som finns i honung är en av de kemikalier som ger det färg. Honung från bovete blommor innehåller en typ av antioxidanter som kallas polyfenoler, som ger honungen dess distinkta mörk koppar färg.

Mörkare honung såsom bovete tenderar också att innehålla mer vitaminer och mineralämnen utöver antioxidanter. Bovete honung är en mindre källa till arton aminosyror. Denna typ av honung har antibakteriella och antiinflammatoriska egenskaper som kan påskynda sårläkning och kan även minska ärrbildning.

En av de faktorer som ger honung från bovete en del av sina näringsmässiga fördelarna är att det är en monofloral honung. Detta innebär att honungen helt är gjord av bovete blommor, och inte blandas med andra typer av honung som kan innehålla färre antioxidanter och andra näringsämnen. Raw honung kan vara ännu större nytta, eftersom vissa av honungens näringsämnen kan förstöras vid uppvärmning under bearbetning.

Särskilt för barn under sex, en av de viktigaste hälso bovete honung fördelar är att denna typ av honung är en säkrare och effektivare hosta suppressant jämfört med över disk hosta sirap. Barn som får en liten dos av bovete honung innan sängen hosta mindre och sover bättre än barn ges en dos av hostmedicin. Dessutom har många föräldrar rapporterar att om de ger sina barn den honung som en hosta suppressant, föräldrarna själva sova bättre också, för sina barns sömn är lugnare.

mörk honung noteras att bli effektivare i denna roll än lättare honung på grund av sin högre antioxidant och näringsinnehåll. Utöver dessa näringsämnen gör strukturen på honung också ett mer effektivt hosta suppressant än över disk sirap. Honung är trögrörliga och är mycket mer trögflytande, som hjälper lindra halsen och bestraffa hosta reflex. Det bör noteras att barnläkare säger att barn under ett år aldrig bör ges honung av något slag, på grund av risken att botulism sporer kan finnas. Om dessa sporer finns i honung, kan de vara skadligt för mycket små barn.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.