Vilka olika typer av medicinsk screening?

Ofta gäller hälsoundersökas till administrationen av tester för att människor passar in på en viss profil eller innehav av förbättrade riskfaktorer för en viss typ av sjukdom. Dessa filmvisningar kan inträffa under rutinmässiga läkarbesök eller läkare kan påminna patienterna om att det är dags att få testas för specifika saker. Tester kan vara avancerade sökningar eller så kan en rad frågor, och de kan söka en mängd sjukdomar, även om varje test kan bara fokusera på ett specifikt område. Ibland hälsoundersökas inträffar utanför standard hälsokontroll behörighet och i stället gjort eller erbjuds av arbetsgivare att göra vissa att de som arbetar i områden med högre faktorer sjukdomsrisk förblir friska.

Vissa typer av medicinsk screening görs på särskilda åldersgrupper som har ökad risk för olika sjukdomar. Till exempel bröstcancerscreening, som kan börja i medelåldern innebär mammografi för att leta efter tecken på tumörer. Beroende på myndighetens rekommendationer om screening kan detta ske på årsbasis. Om en kvinna har ytterligare riskfaktorer för bröstcancer, liksom sin närvaro i nära släktingar eller en familjehistoria av tidig bröstcancer, den standard screening riktlinjer kan ignoreras och mammografi kan börja tidigare och ske på en mer regelbunden basis. Observera att både kön och ålder beaktas och genetik kan vara en del av beslutet om när du ska börja dessa visningar.

Ålder och andra faktorer kan vara en del av hälsoundersökas för kardiovaskulär sjukdom, och testning kan ta olika former beroende på graden av identifierad risk. Vanligtvis blodprover och blodprover tryck tidig metoder för screening för högre risk hjärtattack faktorer. Förekomst av förhöjt kolesterol, tecken på diabetes och andra aktuella förhållanden skulle kunna föreslå att rekommendera en mer omfattande screening såsom ekokardiogram, stresstester, eller ens en angiogrammet.

genom hela barndomen, kommer barn att visas för en mängd olika villkor. Vision test och hörsel utförs på bestämda tider för att leta efter tecken på allvarliga synproblem. Många optiker och ögonläkare rekommendera något mer exakt tester med ett öga läkare varje år. Flickor är skärmad för skolios i de tidiga tonåren, och pojkar ofta kontrolleras för förekomst av bråck. Vissa av dessa skärmar kan vara en del av examen i skolan, och inte ens äga rum i en doktorn.

sexuellt aktiva unga kvinnor kan uppleva olika typer av medicinsk screening när de får gynekologisk vård. De får kontrolleras för förekomst av sexuellt överförbara sjukdomar, har cellprov för att leta efter tecken på livmoderhalscancer, och få rådgivning för att förebygga sjukdom, födelse alternativ för kontroll och immunisering som syftar till att hindra upphandlande humant papillomvirus (HPV) som kan orsaka vissa former av livmoderhalscancer.

I arbetsmiljöer där farliga material används rutinmässigt alla arbetstagare eller som har direkt kontakt med dessa material får genomgå en medicinsk undersökning på ett regelbundet för att göra vissa ingen blir högre en än acceptabel exponering . På liknande sätt, vissa företag har så hög risk typer av sysselsättning att de regelbundet skärm anställda för narkotika, för att göra vissa ingen anställd missbrukar droger. I det sistnämnda exemplet skulle en sådan arbetstagare som kan komma att avskedas om de är positiva, men i den förra, en anställd testats positivt för farliga ämnen kan hänskjutas till en läkare, omfördelas till ett område där vissa inte används eller lämnas medicinskt stöd , om det behövs.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.