Vilka olika typer av laser Resurfacing?

Laser resurfacing är en behandling för rynkor och andra skavanker hud, såsom missfärgning och ärr. Tiny, koncentrerade strålar av ljus är inriktade på huden för att avlägsna små lager och minska uppkomsten av rynkor och brister. De tre vanligaste typerna av laser hud resurfacing är CO2 laser renovering av vägbeläggning, Erbium laser renovering av vägbeläggning, och N-Lite laser renovering.

CO2-laser renovering anses allmänt vara den mest långsiktigt effektiv teknik. Den tar bort ytliga hudceller och hjälper till att stimulera produktionen av kollagen till fyllig och fast nya hudceller. Patienterna rekommenderas att använda en töm En kräm för sex veckor före behandling för att minimera risken för missfärgning från förfarandet. Behandlingstillfällen vanligen senaste 15 till 90 minuter och generell anestesi.

Det finns en viss smärta i samband med CO2-laser förfaranden och återhämtningstid är generellt ett till fyra dagar med smärtstillande. Fullständig läkning tar en till fyra månader, och solskydd med hög solskyddsfaktor solskyddsmedel behövs för tre till sex månader. CO2-laser resurfacing har visat sig ta bort fina linjer, minskar uppkomsten av djupa rynkor och akne ärr, och jämna ut huden. Uppföljning sessioner är tillåtna efter sex månader, men många patienter upplever tillfredsställande resultat från endast en behandling.

Erbium laser resurfacing liknar CO2 ny beläggning, även om Erbium lasrar är mindre intensiv. Återhämtning tider är i allmänhet snabbare förfaranden Erbium laser, och patienter vanligtvis upplever mindre smärta och svullnad efter förfarande. Aktuell anestesi används för Erbium lasrar på grund av lägre intensitet och mindre allvarliga associerad smärta. Patienter med mörkare hudtoner ser ofta bättre resultat med Erbium lasrar på grund av minskad risk för missfärgning.

Erbium laser patienter se slutresultaten snabbare än CO2 laser patienter gör. Fullständig läkning och de slutliga resultaten är normalt sett inom en till fyra veckor. Solskydd fortfarande kräver tre till sex månader, och uppföljning förfaranden måste planeras minst sex månader efter det inledande förfarandet. Resultaten av Erbium laser resurfacing är mindre dramatisk än CO2 förfaranden, så de flesta patienter med svår hud brister välja CO2-laser behandlingar.

N-Lite laser ny beläggning är det minst effektiva metoden, men det är också den minst kostsamt. Patienter med mindre hud brister, som fina rynkor och ljus ärr, kan se lämpliga resultat från N-Lite laser tekniker. N-Lite laser stimulerar kollagen och elastin produktionen av nya hudceller, men ta inte bort så många ytliga celler som CO2 och lasrar Erbium.

N-Lite laser har lite att ingen risk för missfärgning, så innan töm En kräm är onödig. Ingen anestesi behövs för N-Lite laser förfaranden, och det finns ingen återhämtningsperiod och liten eller ingen associerad smärta. Slutresultat ses vanligtvis efter tre månader och uppföljningsförfaranden kan schemaläggas efter sex månader.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.