Vilka olika typer av hud Resurfacing?

Många olika förhållanden kan påverka utseende och känsla i huden. Acne ärr, rynkor och missfärgningar är oftast ovälkomna, och ofta svår att bli av med. De flesta människor är inte nöjda med objudna gäster, så ett antal skinn resurfacing alternativ är tillgängliga att hjälpa människor att slåss mot ärr och tecken på åldrande.

skadenivå är en av de viktigaste faktorerna att tänka på när välja mellan olika typer av hud renovering. Normalt folk uppmanas att inte fatta beslut på egen hand. Consulting en hudläkare ger en möjlighet att bli fullt informerad om fördelarna och nackdelarna med varje alternativ. Det ger också möjlighet att få ett expertutlåtande om omfattningen av skadan.

Dermabrasion är en metod som ibland kan ta bort ytliga huden brister. Vanligtvis en grov hjul är spunnet över huden och det översta lagret är skurat bort. Om det lyckas, dermabrasion inte bara tar bort ärr, utan även ger huden ett slätare och kanske yngre utseende.

Kemisk peeling är ett alternativ brukar rekommenderas när ärrbildning eller andra brister är mycket lätt till lätt. Denna process handlar om att ha syra på huden, som tar bort det översta lagret. Friskare, bör unscarred hud förekommer i cirka 7 till 10 dagar. Kemisk peeling är en process som normalt att flera behandlingar och kanske ökande styrka syra.

laser hud resurfacing är en annan hud resurfacing alternativ för ytnivån skador. En laser, ofta av koldioxid, används för att bränna upp lager av hud till ett visst djup. När huden läker, ersätter ny hud den brända skikt. Detta är en hud resurfacing alternativ som kräver strikt anslutning till efter behandlingen vårdplan.

Augmentation kan alternativet en hudläkare föreslår för personer med djupa skåror eller rynkor. Detta förfarande innebär injektioner, vanligtvis av kollagen eller fett. Injektionen är att lyfta vävnad och främja slätare hud. Det här alternativet är normalt inte en en-tid permanent lösning. Multipla injektioner är vanligtvis krävs.

Punch tekniker innebär oftast lokalbedövning. Med ingrepp punschen metoden är ett verktyg som beskrivs ofta som att vara som en liten cookie cutter användas för att stansa ut ärrad hud. Då är hålet sys ihop. Detta kan normalt lämna en annan ärr, men det vanligtvis bleknar. Om suturen ärret inte blekna, bör ett av de mildare huden resurfacing alternativ ta hand om det.

HUDTRANSPLANTANTAT punch Metoden innebär också att verktyget cookie cutter. För detta förfarande är ärrad vävnad avlägsnas och hud tas bort från ett annat område att fylla det tomrum. Eftersom ersättning huden är i allmänhet inte tas från ansiktet, kan det märkas färg skillnader. En hudläkare bör kunna rätta till detta med andra förfaranden.

Dessa hud resurfacing alternativ har andra fördelar och nackdelar som kan diskuteras med en hud och sjukvårdspersonal. De varierar också mycket i pris. En sak som en hudläkare kan vara bra att veta när man överväger det bästa alternativet för en patient hur gammalt ärr eller andra skador. Att veta att svaret skulle kunna vara en pengar sparare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.