Vilka olika typer av ekologisk Rengöringsmedel?

Organiska rengöringsmedel skiljer sig från den vanliga kommersiella produkter genom att vara fria från syntetiska kemikalier, färgämnen eller doftämnen. I själva verket, för att märkas som ekologiska, måste formeln endast innehåller växtbaserade ingredienser som odlas och skördas under branschstandarder upprättats av den attesterande myndigheten i det land den produceras. I USA definieras National Organic Program vid Institutionen för jordbruk dessa normer, medan de europeiska tillverkarna följa de riktlinjer som läggs fram av Europeiska kommissionen. Olika typer av organiska rengöringsmedel finns i olika former, t. ex. fasta barer, flytande tvättar eller krämer. De varierar också i formuleringen i enlighet härmed hudtyp, eller om specifika frågor hudvård, såsom akne eller alltför torr hud.

Till exempel organiska rengöringsmedel formulerad för att bekämpa akne benägen hud innehåller en mängd olika botaniska väsentliga oljor som fungerar som ett substitut för triklosan, ett syntetiskt antibakteriellt medel i samband med att främja skapandet antibakteriella resistenta stammar av bakterier som även har kopplats till en ökad risk för leverskada. De eteriska oljor som normalt återfinns i dessa typer av organiska rengöringsmedel innehåller istället tea tree, lavendel, geranium, rosmarin och söt apelsin.

Torr eller mogen hud typer gynnas av organiska rengöringsmedel som har utarbetats med eteriska oljor av calendula, morot, rosengeranium, vallört, salvia och ringblomma. Dessa typer av organiska rengöringsmedel normalt innehålla ytterligare växtextrakt som hydrat huden, såsom aloe vera gel och grapefrukt extrakt. Känslig hud formler dra fördel av de lugnande egenskaperna hos kamomill eterisk olja och oljor ur vetegroddar, avokado och sötmandel.

Organiska rengöringsmedel gjort som tvål i fast form bar också varierande ingredienser och formuleringen. Kommersiella tvålar görs normalt genom att man kombinerar animaliska fetter med en alkali i en process som kallas förtvålning. Ekologisk tvål, å andra sidan, är gjord av vegetabiliskt fett från sojabönor, oliver, eller kokosnötter. Det är intressant att notera att en biprodukt av förtvålning avkastning naturligt glycerin, men många tillverkare av kommersiella tvålar bort detta ämne i syfte att sälja det till andra marknader. På däremot är ekologiska tvålar att behålla den ursprungliga glycerin innehåll märkas "kallpressad. "

Vissa organiska rengöringsmedel syftar också till att exfoliera huden. Dessa typer av produkter är till nytta för föryngrande mogen hy eftersom de hjälper till att få bort döda hudceller och främja cellulära förnyelse. Förutom eteriska oljor, dessa produkter innehåller ofta botaniska infusioner och hydrosols att hjälpa minimera fina linjer. För att främja peeling, kan de innehåller också kvartspartiklar, pärlor jojoba eller tång extrakt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.