Vilka olika typer av bråckoperationer?

Ett bråck är en svullnad i tarmen /bukväggen hittas via en onormalt stor öppning i muskeln väggen i buken. Bråckoperationer utförs för olika typer av bråck, inklusive en epigastic bråck (övre delen av buken), en femoral bråck (under ljumsken gånger) inträffar ett hiatusbråck (intern bråck), en incisional bråck (på platsen för tidigare verksamhet och kan krävas på grund av misslyckad läkning), ett ljumskbråck (finns i nedre delen av magen precis ovanför benet veck i ljumskarna) och navel bråck (nära naveln eller naveln).

Det finns olika typer av bråckoperationer. Den konventionella /traditionella bråckoperationer kräva ett snitt över platsen för bråck och utskjutande vävnad tillbaka till bukhålan när du tar bort de bildade sac. En kirurg reparerar svaghet i bukväggen genom sömnad stark muskel över felet. Denna äldre metod för bråck reparation innebär omfattande spänning i musklerna som orsakar smärta, stelhet och svullnad. Den genomsnittliga patienten kan uppleva smärta och en långvarig läkningsprocess. För den genomsnittliga patienten är narkos används för att hålla patienten under tung sedering under operationen.

För närvarande epigastrisk kan femoral, inguinal, och navel bråck utföras med hjälp av smidig teknik som använder ett nät (en steril, tunt, flexibelt material). En kirurgiska ingreppet utförs på den plats där bråck och en bit nät skall införas för att täcka den del av bukväggen och det nät som kan anpassas till kroppens rörelser och storlek.

Fördelarna med att använda en smidig teknik i ett bråck operation är säkerhet, minimal invasiv, och en snabbare graden av återvinning. Många patienter med medicinskt kontrollerade sjukdomar som diabetes eller högt blodtryck kan ha bråckoperationer efter att ha fått medicinsk godkännande av en läkare. Vissa åtgärder kan utföras under lokalbedövning så patienten känner och kan utföra grundläggande aktiviteter under operation såsom hosta. En kortare återhämtning gör att patienten att återgå till ett ändrat arbetsschema, njuta av fritidsaktiviteter såsom golf, och delta i resan.

Den laparoskopiska metoden använder ett långt rör med en fiberoptisk ljuskälla och en teleskopisk okularet ansluten till en TV-skärm. När du har installerat laparoskop i bukhålan med hjälp av en liten snitt, vyer en kirurg i bråck och reparationer den med ytterligare rör införas separat. Patienten är under narkos och återvinning tid kan ta ett par veckor.

bråckoperationer är en av de vanligaste operationer som utförs varje år och det bästa sättet för en patient baseras på en noggrann diskussion med sin primärvård läkare /läkare för att se över för-och nackdelar av verksamheten. För att minimera graden av ett bråck återkommande, en läkare kan föreslå livsstilsförändringar som inte flyttar tunga möbler.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.