Vilka olika typer av Herpes medicin?

Herpes är ett virus, och därför de läkemedel som används för att behandla det finns antivirala karaktär. I många fall måste patienten ta dagliga doser för att hålla sjukdomen under kontroll. Valet av herpes mediciner bör ske först efter samråd med en läkare. Utöver effektivitet, annat överväga de kostnader och biverkningar. När du tar medicin varje dag, dessa båda områden är en viktig fråga.

Herpes läkemedel ges vanligen i tablettform. De vanligaste produkterna för behandling av herpes är: aciklovir, famciclover och Valacyclovir. De varumärken för dessa produkter är i ordning, Zovirax ®, Famvir ®, och Valtrex ®. Acyclovir måste vanligtvis tas oftare än de två andra, helt enkelt därför att absorptionen är mindre gynnsamma än de andra. Generics, om möjligt, kan utgöra ett billigare alternativ.

För några patienter har herpes läkemedel som tas endast under utbrott. Detta hjälper till att hålla kostnaderna ner, liksom risken för biverkningar. För dem som har mer frekventa utbrott, vanligen sex eller fler gånger per år, får en mer aggressiv behandling plan föreskrivas. Detta skulle innebära att vi använder medicinen även om det inte finns något utbrott förekommer.

Ingen herpes medicin kan ge bot för sjukdomen. Snarare alla dessa mediciner arbete för att minska svårighetsgraden och varaktigheten av utbrott. Dessa mediciner kommer också att hjälpa till med obehag som ofta kommer med utbrotten, ömhet och brännande känsla. Dessutom utgör ett utbrott när en person är de mest smittsamma. Därför att komma över utbrottet snabbt är i bästa av de smittade personen och hans eller hennes partner.

Oavsett vilken typ av herpes medicin väljs är det bäst att börja behandlingen så snart symtomen är märkt, om man antar en mer aktiv behandling inte redan är föreskriven. När utbrottet få igång tar det längre tid att lugna ner den. Herpes utbrott kan vara mycket oberäkneliga. Det är därför som patienterna måste se till att läkemedel finns till hands, även när det inte finns några symtom uppkommer.

Vanliga biverkningar av herpes mediciner inkluderar huvudvärk, illamående, ledsmärta, mage eller buk smärta och till och med diarré eller förstoppning. Njurproblem utgör de allvarligaste biverkningen, men det oftast bara händer med långvarig exponering. De upplever biverkningar bör kontakta läkare. De kan minskas eller helt elimineras genom att byta till en annan anti-virala läkemedel.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.