Vilka är symtomen på en Vitamin A Överdosering?

Ett antal symptom kan följa en A-vitamin överdos, beroende på graden av överdosering och den enskilda patienten. En av de mest utmärkande tecknen på vitamin A överdos är gulaktig till orange hud. Eftersom detta symtom kan också orsakas av gulsot, är det viktigt att se en läkare som kan överväga att patientens andra medicinska symtom och generera en diagnos. Lyckligtvis en ganska stor mängd vitamin A måste förbrukas för att nå tillståndet för överdosering.

Vitamin A är ett samlingsnamn för en grupp av fettlösliga vitaminer, inklusive retinol, ett lätt upp form av A-vitamin . Detta vitamin för ett antal viktiga funktioner i kroppen, och det krävs för ett friskt, aktivt liv. Människan kan också få A-vitamin från betakaroten, en föregångare som kroppen kan omvandla till vitamin A. Ett antal livsmedel inklusive morötter är bra källor till vitamin A och vitamin kan också konsumeras i kompletterande form.

För barn under tre rekommenderade vitamin A intag är cirka 300 mikrogram (MCG) en dag. Fyra till åtta åringar behöver konsumera 400 MCG dagligen, medan nio till 18-åringar i allmänhet behöver ungefär 600 MCG en dag. Vuxna behöver varierande mängder av vitamin A, beroende på deras kön och oavsett om de är gravida eller ammande. Vuxen doser varierar från 700 MCG varje dag till 1. 200 MCG. För att överdosering, någon ett behov av att konsumera ungefär dubbelt sitt rekommenderade dagliga dosen av vitamin A.

En av de mer allvarliga symptom på vitamin A överdosering är förlust av benmassa som kan resultera i svag eller benskörhet . Långvarig överdosering kan leda till benskörhet. Vitamin A överdosering är också associerad med illamående, kräkningar, yrsel, dimsyn, magbesvär, trötthet, irritabilitet, torr eller sprickbildning hud, håravfall och skador på inre organ, framför allt levern.

hos gravida kvinnor, en överdosering av vitamin A kan orsaka fosterskador. Kvinnor som är gravida bör få mödravård och rådgivning för att diskutera deras unika kostbehov. En läkare kan ge råd om de bästa livsmedel för graviditet, tillsammans med förändrade kostbehov genom graviditet och amning.

De flesta människor som äter en balanserad kost kommer inte att uppleva ett A-vitamin överdos eftersom det är det en utmaning att äta för mycket av detta vitamin. Däremot har sådana överdoser setts hos idrottare som kosttillskott och i personer med ätstörningar. Läs alltid på förpackningen för vitamintillskott noga för att kontrollera att du inte överskrider rekommenderade doser av vitaminer och mineralämnen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.