Vilka är symtomen på en Missade missfall?

ett missat missfall inträffar när ett foster har dött i livmodern eller in utero . Nästan alltid när detta inträffar, börjar kroppen naturligt missfall processen och fostret frigörs från kroppen. I vissa fall missfall inte börjar direkt, och den gravida kvinnan har mycket lite att ingen indikation på att något är fel. Om detta tillstånd fortsätter det kan vara symtom på ett missat missfall som kan bedömas.

Det är viktigt att notera att missfall kan hänvisa endast till döden för ett embryo in utero i en graviditet som ännu inte är 20 veckor långt. Därefter är död av fostret ofta som i ett annat ljus. Men en gravid kvinna som hade fosterdöd strax före 20 veckor utan andra tecken på missfall kan fortfarande anses ha ett missat missfall.

Det finns några potentiella missat missfall symtom. Speciellt i tidiga skeden saker ofta förknippad med den första trimestern som illamående, trötthet, ömma bröst och yrsel kan upphöra om fostret har dött. Detta är inte alltid fallet, blod analys av graviditetshormoner kan förbli det samma, första, som förorsakar många första trimestern symtom.

Ju längre fostret vistelser i livmodern , men desto mer måste potentiella symtom kan förekomma. Exempelvis kommer graviditeten inte framsteg. Magen växer inte som den skulle om ett foster som utvecklas var närvarande. Framför allt kommer Doppler tentamen visar inga tecken på fetal hjärtslag, och alla sonogram /ultraljud skulle visa ett foster som är helt stilla och har inga hjärtslag.

I senare delar av 20 veckor, kan kvinnor ha känt rörelse i livmodern redan. Om denna rörelse hade en framträdande plats och sedan kommer till ett totalt stopp, kan det vara ett tecken på missade missfall också. En del kvinnor också utveckla blödning, särskilt av starkt rött blod, men inte helt missfall.

Bra mödravård är användbar i att se ett missat missfall identifieras. Oftast läkare kommer att vilja behandla detta genom att utföra en dilatation och skrapning (D C), om missfall inte börjar i ett par dagar. Förekomst av fostret i kroppen leder till mycket högre risk för systemisk infektion, som kan vara livshotande. I själva verket underlåtenhet att diagnostisera missat missfall, ofta som ett resultat av någon mödravård, skulle kunna leda till en situation där det första symptomet är blodförgiftning eller sepsis.

I ytterst sällsynta omständigheter, ofta en ektopisk eller buken graviditet, död av embryot inte orsakar infektion. Berättelser som samlats in från hela världen berättar om foster som har förkalkade efter döden och inte skapat infektion till modern. Dessa berättelser måste ses som den extrema undantag snarare än regel. Sepsis är vanligtvis resultatet av att inte fullt missfall, vilket är varför så många läkare rekommendera D C om full missfall börjar inte. Kvinnor tar kraftfullt avstånd från detta förfarande skulle kunna diskutera andra alternativ med sin läkare, t. ex. induktion av arbetskraft.

En av de tragedier missat missfall är att kvinnor kan ha mycket liten varning om att något är fel med en graviditet. De är oftast inte blödningar i början och de är inte upplever kramper och smärta i samband med missfall, även om de kan ha en kort episod av detta att sedan snabbt upphör utan större blödning. Diagnosen görs ofta vid rutinmässiga läkarbesök och bekräftats av ultraljud. Orsaken är ofta oidentifierade, som kan vara kallt komfort.

Det är viktigt att notera efter slutet av graviditeten att kvinnor är lika löper risk att utveckla postpartum depression som dem som bär på sikt. Dessa känslor kan förvärras av förlusten av ett barn. Adekvat stöd behövs för kvinnan som upplever någon form av missfall.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.