Vilka är de vanligaste torra ögon symptom?

Torra ögon symptom kan vara mycket obehagligt och kan störa ditt liv. Även friska ögon producera vätska konsekvent att stanna återfuktad och hålla visionen klar, göra vissa människors ögon inte producerar tillräckligt med vätska, vilket leder till obehag och nedsatt funktion. Torra ögon orsakas av en minskning i naturliga tårar, eller en obalans i tår vätska. Även ögon bör ha en tunn hinna av fukt som täcker ytan hela tiden för att fungera korrekt, kan torra fläckar uppstå om tårproduktion är felaktig. Torra ögon symtom är ganska lätt att märka.

En av de vanligaste torra ögon symptom är sveda, klåda eller stickningar i ögat. Vissa människor reagerar genom att gnugga sina ögon, vilket gör problemet värre. Andra torra ögon symtom är trådiga slem i eller runt ögat märkbara tårflöde och ökad känslighet för ljus, rök och vind. Personer som lider av torra ögon har ofta svårt att använda kontaktlinser och kan drabbas av dimsyn eller trötthet i ögonen, speciellt efter att ha läst eller sent på dagen.

Det kan tyckas motsägelsefullt att riva är ett symptom på torra ögon. Detta beror på att ögonen producera två typer av tårar. Utöver de grundläggande tårar som håller ögat funktion, reflex tårar utlöses av känslor eller ögonirritation.

Även grundläggande tårar kommer i en stadig, lätt ström, har reflex tårar produceras i större mängder, men bara tillfälligt. Reflex tårar skiljer sig också från vanliga tårar i att de innehåller mer vatten, och därmed mycket mindre slem och oljor, vilket gör dem torkar upp snabbare. På grund av deras olika sammansättning, inte reflex tårar inte hjälper smörja torra ögon hur vanliga tårar.

Medan torra ögon symtom är inte alltid en anledning till oro, är det viktigt att se en läkare är att kvarstå under lång tid eller bli värre. Om torra ögon leda till problem med syn, är det särskilt viktigt att söka medicinsk hjälp. Receptbelagda ögondroppar för att behandla problemet. I extrema fall kan torra ögon orsaka ärr och infektioner på hornhinnan om de lämnas obehandlade. Kan dock torra ögon symtom bara vara ett tillfälligt problem på grund av trötthet, eller ovanligt höga nivåer av vind eller rök i luften, i vilket fall de skall lösa på egen hand efter det underliggande problemet behandlas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.