Vilka är de vanligaste orsakerna till Knee Pain?

Individer i alla åldrar och nivåer verksamhet kan bli föremål för knäsmärta av olika skäl. I de flesta fall är smärta orsakad av någon typ av skada som påverkar leder, muskler, senor eller ligament i området. En person kan också uppleva ömhet eller tendinit om hon overexerts knä medan du spelar en sport, arbete eller träning. Helt enkelt allt äldre är en vanlig orsak till knäsmärta samt, fogar är föremål för artrit och i allmänhet tenderar att bli mindre stabila senare i livet. De flesta typer av mild smärta kan lindras genom att anta klassiska hem rättsmedel, såsom vila, tillämpa is till det gemensamma, och klädd i ett stag, men mer allvarliga knäsmärtor kan kräva receptbelagda läkemedel, rehabilitering terapi, eller till och med kirurgi för att korrigera problem.

Den vanligaste orsaken till knäsmärta är direkt skada, vilket kan resultera i en sönderriven eller ansträngt ledband, brosk skador, en ur led knäskålen, eller blåmärken i muskler, ben och hud. En skada kan komma från ett fall, ett direkt slag mot knät, eller ett plötsligt ryck eller vrida. Skador på knä ligament är oftast de mest försvagande. De kan lätt bli ansträngda eller till och med sönderrivna om en person böjer sitt knä plötsligt eller utanför sitt utbud av rörelse, vilket är vanligt i kontakt sport.

Overexerting knäna kan leda till betydande smärta i idrottare, arbetare , vandrare, och andra personer som ägnar sig åt ständig aktivitet. Det är vanligt att senor att bli inflammerad och sväller av överanvändning, ett tillstånd som kallas tendinit. Många unga människor upplever Schlatters sjukdom när de bedriver ofta verksamhet, vilket leder till kronisk knäsmärta, tillfällig svullnad och ömhet.

Risken att utveckla upphov knäsmärta avsevärt som en person blir äldre. Personer över 45 som har problem av artrit, försvagade muskler, benskörhet och andra krämpor med en åldrande kropp. Reumatoid artrit, gikt och artros påverkar ofta knäleden hos äldre personer, vilket leder till stelhet, minskad rörlighet och smärta när stå eller gå.

Man kan oftast minska deras lindrig knäsmärta i så lite som en vecka av vila benen och tillämpa is förpackningar för att minska svullnad, ge stöd i form av ett förband eller stag, och tar över receptfria antiinflammatoriska och smärtstillande medel. Vissa villkor, såsom svår artrit eller trasiga ligament, kräver en resa till akuten eller en läkarmottagning får omedelbar behandling. En läkare kommer att utföra en grundlig fysisk undersökning och eventuellt ta en röntgen för att kontrollera inre skador. Beroende på typ och svårighetsgrad av en skada eller sjukdom, kan läkaren ordinera smärtstillande, skräddarsydd ett stag, schemalägga fysisk klasser behandling, eller rekommendera operation.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.