Vilka är de vanligaste Ryggmärg Disorders?

Ryggmärg sjukdomar orsaka obehag av varierande nivåer för många människor. Läkare har flera behandlingsalternativ tillgängliga för dem när det kommer till ländryggsbesvär. Några vanliga förhållanden som påverkar denna del av kroppen inkluderar spinal stenos, spinal artrit och spondylosis.

Spinal stenos orsakas när en del av ryggraden blir smala, vilket gör att trycket på ryggraden eller nerver som sträcker sig från ryggraden. Detta tillstånd kan orsaka ryggvärk, samt besvär i nacke, armar eller axlar. Vissa patienter som drabbats av denna sjukdom kan känna smärta eller domningar i de nedre extremiteterna. Detta exempel på en av de vanligaste ryggmärgen sjukdomar behandlas med smärtstillande eller sjukgymnastik. För mer allvarliga fall kan läkaren rekommendera operation.

Ett annat exempel på gemensamma ryggmärgen sjukdomar är spinal artrit. Artrit kan bero på åldrande, eller utveckla på grund av en skada. De flesta människor i USA över 55 år har denna sjukdom, som orsakas av nedbrytning av brosket i lederna.

Artros är den vanligaste formen av artrit. Denna sjukdom är kopplat till förlust av brosk, samt bildandet av ben sporrar, eller overgrowths i benet. Denna missbildning i ryggkotorna kan orsaka smärta, en brännande känsla eller domningar i benen. Vissa patienter med ben sporrar rapport kramper, muskelryckningar, eller svaghet i nedre extremiteterna.

Vanliga ryggmärgen störningar även spondylosis, som är en generativ form av artros. Detta villkor är relaterade till åldrande och kan påverka nacke eller rygg. Människor som är äldre än 40 är i riskzonen för att utveckla spondylosis, vilket orsakar ryggvärk och morgonstelhet, i ländryggen i ryggraden. Den ryggsmärtor kan förvärras vid rörelse. Sammanträdet under lång tid kan också förvärra symtomen, eftersom det sätter press på ländryggen.

Människor som har fått diagnosen spondylosis har ett antal behandlingsalternativ tillgängliga för dem. Beroende på symtomens svårighetsgrad, kan läkaren föreslå en over-the-counter smärta avhjälpa eller ett receptbelagda styrka medicinering. Steroid injektioner, sjukgymnastik eller operation kan rekommenderas om smärtstillande inte är effektiv vid behandling av detta tillstånd.

Vissa människor söker behandling av en kiropraktor för sina spondylosis symtom. Denna typ av drogfri metod för behandling fokuserar på att utföra manipulationer för att behandla ryggmärgen sjukdomar och övriga tillstånd som påverkar nacke och rygg. En kiropraktor kan utföra en justering för att flytta kotor i rätt läge, vilket kommer att lindra ryggvärk.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.