Vilka är de vanligaste Insomnia symptom?

Sömnlöshet är en sömnstörning som kännetecknas av sömnlöshet. Sömnlöshet symtom är mer synliga hos vissa individer då är de i andra. Medan vissa människor kommer att få problem att somna, andra vaknar upp mitt i natten och inte kunna somna om. Sömnlöshet drabbade upplever ofta dagtid trötthet, ångest och ett antal fysiska symtom.

oftast de som lider av sömnlöshet kommer också att drabbas av trötthet under dagen. Denna brist på energi kan störa sömnlös normala verksamhet. Det kan orsakas av den sjuke i sängen i timmar medan man försöker somna. Till slut är han eller hon helt enkelt tillbringar en stor del av natten gungade och svarvning, och därmed blir frustrerade av otillfredsställande sömn han eller hon tar emot. Detta kan leda till ännu mer sömnlöshet symptom, oftast med oro vid sänggåendet för att han eller hon befarar ännu en natt av tossing och svarvning, inte kan sova.

Det finns i huvudsak tre olika typer av sömnlöshet: övergående, intermittent, och kronisk. Intensiteten och varaktigheten av dessa olika typer av sömnlöshet kommer att variera, men sömnlöshet symtomen är i alla fall. Kronisk sömnlöshet är den vanligaste formen av sömnlöshet.

sömn problem som uppstår med kronisk sömnlöshet inkludera svårighet att somna eller att sova. Denna form av sömnlöshet kan förekomma i flera veckor eller månader. Det är ofta orsakade av stress eller ett medicinskt tillstånd. Av denna anledning, både fysiska och psykiska störningar måste beaktas när man tittar på orsaken till sömnlöshet.

En av de vanligaste orsakerna till sömnlöshet är sömnapné. Detta andningsbesvär kan ofta orsaka den sjuke att vakna upp mycket tidigare än önskat. Andra apné-relaterade sömnlöshet symptom kan vara vakna flera gånger under natten och en känsla av trötthet även efter att få en hel natts sömn.

Människor med sömnlöshet ofta får en dålig sömnkvalitet. Anledningen till detta är att de aldrig kan nå den djupaste stadiet av sömn, även känd som Delta eller långsam-våg sova. Även om det inte är känt exakt varför människan behöver sömn, tror man att bidra till känslan av att vara "återställd" efter en god natts sömn.

När sömnlöshet varar en längre tid kan det börja ta en avgift på en persons kropp. Detta kan bero på stress som orsakas av insomnia, som kan ta sig uttryck i fysiska symtom. Denna stress kan bli kännbara i form av gastrointestinala problem, högt blodtryck, hjärtsjukdomar, fluktuationer i vikt, och ett sänkt immunförsvar. Dessa allvarliga sömnlöshet symptom kan ha en stor inverkan på en persons liv.

Det är viktigt att förstå sömnlöshet symptom, så att orsakerna till sömnlöshet kan behandlas. Insomnia på grund av sömnapné, till exempel, kan behandlas med speciella andningsskydd, medan stressinducerade sömnlöshet kan behandlas med stress-reducering och avslappningsteknik. Sådana behandlingar som kan hjälpa tillbaka en persons liv till det normala så snart som möjligt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.