Vilka är de vanligaste Aneurysm symptom?

aneurysm definieras som inflation i ett blodkärl eller i hjärtat så att storleken kraftigt ökar och kärlväggen (eller hjärtat) är betydligt sträckt. Väggar kan försvaga och aneurysm kan spricka, som när det förekommer i vissa delar av kroppen är en medicinsk akutsituation och en extrem fara för den drabbade personen. Vanliga aneurysm symtom varierar beroende på var de finns i kroppen, och oavsett om aneurysm har spruckit.

Många tycker av dessa avvikelser som förekommer oftast i hjärnan. Pre-bristning, kan människor med en hjärna aneurysm har synförändringar, svaghet och /eller smärta i ena ögat och en känsla av att den ena sidan av ansiktet försvagas eller försämras. Andra symtom kan vara ett ögonlock som droops och eventuell utvidgning av samma ögats pupill.

Rupture beskrivs som en oerhört smärtsam upplevelse, där huvudvärk kan vara mycket allvarliga och kan åtföljas av kräks. Vissa människor kommer att ha kramper och andra förlorar medvetandet. Symtom på ögat hängande och vara vidgade kvar, och många människor är förvirrade.

Flera typer av aneurysm påverkar aortan, som är det viktigaste fartyget ansluten till vänster kammare. Dessa kanske inte att många aneurysm symptom före bristning, och vissa aortaaneurysm inte spricka. Det är i allmänhet tänkt att omkring tre fjärdedelar av människor som har ett aortaaneurysm inte känner några symptom alls.

Men för buken aorta typ, vissa människor har aneurysm symtom som inkluderar känslan en udda pulsering i magen vid naveln, med ryggsmärtor och känsla i bröstet eller magsmärtor. Om ett aortaaneurysm skurar, aneurysm symptom ökar dramatiskt och smärta kände intensivt i ryggen och eventuellt magen eller bröstet. Det kan åtföljas av yrsel, förvirring, kall och fuktig hud och smärta som påverkar ryggen på benen. Vissa människor förlorar medvetandet, och efter granskning kan det noteras att hjärtfrekvensen är snabb men blodtrycket är mycket låg.

aortaaneurysm är oerhört farligt om det inträffar. Eftersom det är ofta asymtomatisk, bör människor utvärdera de faktorer som kan orsaka en. De som löper störst risk för detta tillstånd är de med högt blodtryck, rökare och personer med åderförkalkning (förträngning av blodkärl).

Ett hjärta eller ventrikulär aneurysm är mycket sällsynt och kan inträffa oftast inom några veckor att ha drabbats av en hjärtattack. Om muskeln i vänster kammare dör, kan den ballong ut, vilket gör att pumpa ännu svårare. Ventrikulära aneurysm symptom kan variera men kan ge smärta i käken eller nacken och smärta i bröstet. Vissa människor har också svårt att fånga sin andedräkt eller de kan svimma. Om dessa symtom uppstår, är de en medicinsk nödsituation. Om en ventrikulära aneurysm spricker är det mycket sannolikt att leda till döden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.