Vilka är de olika typerna av matsmältningsproblem?

matsmältning är sjukdomar som stör matsmältningsprocessen. Digestionsprocessen vad som orsakar de näringsämnen som kommer från mat och dryck som ska delas upp i mindre molekyler så att de kan absorberas i blodet och transporteras till cellerna i hela kroppen. Dessa störningar kan orsakas av kost, sjukdom eller stress.

matsmältningssystem innehåller magtarmkanal och organ som för matsmältningen, inklusive munnen, matstrupen eller hals, mage, tarmar, anus och ändtarm. Matsmältningen börjar i munnen och slutförs i tunntarmen. Matsmältning närvarande med en rad olika symtom. Dessa varningsskyltar, eller indikatorer, är tecken på att något inte står rätt i matsmältningssystemet. De kan innehålla saker som halsbränna, gas, uppkördhet, magsmärtor eller kramper, diarré, illamående och kräkningar.

Vanliga matsmältning omfatta GERD, IBD och IBS. GERD, eller gastroesofageal refluxsjukdom, är ett kroniskt tillstånd där syra från magsäcken backar upp i matstrupen, eller matstrupen. Sjukdomen är också känd som halsbränna eller sura uppstötningar.

IBD står för inflammatorisk tarmsjukdom. Detta är en samling av inflammatoriska tillstånd som påverkar tjocktarmen och tarm, eller tarmarna. Den kolon är den sista delen av mag-tarmkanalen där salter och vatten ur avfallsprodukter innan de utsöndras från kroppen. Irriterad tarm syndrom eller IBS, är en generell term för ett problem som stör eller orsaka obehag i mag-tarmkanalen. En annan vanlig term för irritabel tarm är spastisk kolon.

matsmältning är vanliga. Symptomen kan orsakas av en förändring i kost eller i hög stress gånger. De flesta mag-problem orsakas av en störning av den normala matsmältningsprocessen och inte allvarliga. Dessa typer av störningar kan behandlas med över receptfria läkemedel såsom antacida, förändringar av kost och stresshantering.

matsmältning kan dock vara ett tecken på ett mer allvarligt problem. Varningstecken kan vara blod i avföringen, svår buksmärta, oavsiktlig viktminskning och halsbränna inte befriad av antacida. Något av dessa symtom kräver en medicinsk höra.

Fler allvarliga tillstånd som leder till matsmältningsproblem kan vara magen eller kolorektal cancer. Kolorektal cancer är cancer i tjocktarm och ändtarm. Diverticular sjukdom, där små fickor buktar ut i tjocktarmen, kan också orsaka matsmältningsproblem.

Hepatit och magsår kan också orsaka matsmältningsproblem. Hepatit är inflammation i levern. Sår eller öppna sår i magsäcken eller tolvfingertarmen, kan också orsaka symtom. Tolvfingertarmen är den första delen av tunntarmen. Dessa typer av matsmältning kräva läkarvård att behandla och förebygga ytterligare komplikationer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.