Vilka är de olika typerna av hörselskadade barn?

Människor i alla åldrar kan drabbas av nedsatt hörsel eller hörselskador. De flesta typer av hörselnedsättningar orsakas av överexponering för alltför kraftigt buller, åldrande och genetiska förutsättningar till öra problem. Andra typer kan vara resultatet av vax byggs upp, en sprucken trumhinna, eller en allvarlig öroninfektion som otitis media. En individ som har problem förhandlingen bör rådfråga en läkare, som kan diagnostisera tillståndet och föreskriva en lämplig medicinering, ge hörapparater, eller ger råd om att förebygga framtida problem.

Innerörat innehåller en liten struktur som kallas cochlean, som tar emot ljud vibrationer och överför dessa till hjärnan som elektriska impulser. När nervändar i cochlean skadas, låter bli svårare att höra tydligt. Många olika faktorer kan bidra till cochlea skada, som arbetar i en bullrig miljö i flera år, har en familjehistoria av örat problem och helt enkelt blir äldre. Cochlean är vanligtvis inte kan reparera sig själv, utan läkarvård, hörselrubbningar vanligtvis förvärras med tiden.

Ibland har människor svårt att höra på grund av överdriven ackumulering av vax i deras inre öron. Öronvax uppbyggd resultat vanligen av felaktig eller sällan rengöring av öron, även om vissa individer är genetiskt benägna att producera mer av ämnet än genomsnittet. Läkare brukar kunnat mildra och avlägsna överskottet av öronvax snabbt och smärtfritt med hjälp av specialverktyg. De flesta patienter upplever omedelbar lättnad från sin hörsel problem efter behandlingen.

Vissa typer av öroninfektioner kan orsaka potentiellt allvarliga hörselnedsättningar, särskilt hos barn. Otitis media är en vanlig mellanörat infektion som orsakar inflammation, rodnad och irritation. Många människor med öroninflammation rapport symtom på smärta, klåda, vätska dränering, och svårt att höra tyst ljud. Allvarliga fall av otitis media och andra infektioner kan brista en persons trumhinnor, vilket ledde till intensiv smärta, yrsel, illamående, tillfällig hörselnedsättning, och ringningar i öronen. Lyckligtvis kan infektioner behandlas med läkemedel som ordinerats av läkare och spruckna trumhinnor allmänhet läka sig i en till tre veckor.

De flesta hörselnedsättningar kan inte korrigeras, även läkare och audionomer kan hjälpa patienter att hantera sin hörsel och förhindra ytterligare förluster. Personer med skadad cochleas ofta utrustade med hörapparater som förstärker ljudet inne i örat till en lämplig storlek. Personer med svår örat skador kan ges cochleaimplantat, elektroniska mekanismer som bidrar till att plocka upp och sänder signaler till hjärnan. Läkare råda vanligen människor att undvika bullriga situationer och öronproppar använda för att minska risken att ytterligare problem.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.