Vilka är de olika typerna av bipolär Research?

Bipolär sjukdom är en psykisk sjukdom som leder till plötsliga, oförutsägbara humörsvängningar och episoder av intensiv mani och depression. Individer som lider av sjukdomen upplever ofta extrema förändringar i humöret, beteende, och sysselsättningsgrader, stör vardagen och gör det svårt att behålla jobb och relationer. Orsaker, effekter och planer behandling för bipolär sjukdom är inte helt klarlagda i den medicinska världen, men fortsatt bipolär forskning pågår för att ta reda på mer om sjukdomen och kanske upptäcker ett botemedel. De flesta av dagens bipolär forskning fokuserar på kognitiv utveckling, genetik, diagnostik av sjukdom, medicinering och beteendemässiga teknik terapi.

Många forskning psykologer, läkare och experter neurovetenskap undersöka orsakerna till bipolär sjukdom genom att analysera hjärnaktivitet och genetiska influenser. Forskare använder skiktröntgen Positron Emission (PET) och magnetisk resonanstomografi (MRT)-maskiner för att övervaka hjärnvågor och upptäcka förändringar i aktivitet hos patienter med bipolär sjukdom. Genom att jämföra PET och MRT med den som utförs på normala hjärnor kan forskarna identifiera fysiologiska och kemiska skillnader i bipolära patienter.

Genetik tros spela en betydande roll i utvecklingen av bipolär sjukdom, och forskarna försöker lokalisera gener som är relaterade till sjukdomen. De flesta forskare anser att bipolär sjukdom och andra psykiska tillstånd är direkt kopplade till ärftlig genetisk material som predisponerar individer att utveckla problem. Forskare använda information från intensiv genetisk bipolär forskning samt longitudinella studier om familjer och befolkningar att dra slutsatser om förekomsten av sjukdomen och förutsäga vem som blir drabbade.

Pågående bipolär forskningen bedrivs på olika typer av läkemedel som kan ge hjälp till personer med tillstånd. Farmakologer och forskare utföra laboratorie-och kliniska prövningar på humör-stabiliserande läkemedel som litium, och antidepressiva medel som fluoxetin, i hopp om att finna den bästa balansen av kemikalier för att lindra symtomen. Ingen enda drog har visat sig vara exceptionellt vid behandling av stora populationer av bipolära patienter, och läkare kan förskriva många olika mediciner på försök för sina patienter.

Många psykologiska ägnar sig åt bipolär forskning om beteendeterapi och tekniker psykoterapi. Kliniska studier utförs för att fastställa de mest effektiva sätten att lära människor att medvetet ändra sina tankar och beteendemönster som ett sätt att minska svårighetsgrad och risken för humörsvängningar. Interpersonell terapi strategier studeras för att fastställa sociala tekniker som patienter kan använda för att förbättra sina relationer med vänner, familj och medarbetare. Slutligen forskning psykologer hoppas att psykoterapi, där kunderna får möjlighet att diskutera sina kamper och historia familj, skulle vara värdefull för att förutsäga framtida händelser och förhindra plötsliga utbrott.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.