Vilka är de olika formerna för astmakontroll?

Miljontals människor i alla olika åldrar påverkas av astmasymtom, som kan variera från lindriga och obekväma till svår och praktiskt försvagande. Astma är ett tillstånd där en persons Luftvägarna blir vanligtvis inflammerade och trånga, vilket gör det svårt att andas. Behandlingar för astma varierar beroende på orsaker, frekvens och svårighetsgrad av en persons astmaanfall, och kan innefatta muntliga och inandas mediciner, alternativ medicin som ginkgo biloba och förebyggande tekniker för att undvika utlösande faktorer. Effektiv astmakontroll innebär att personen vistas medveten om hans eller hennes triggers och symptom, spåra ändringar, och kontakta en läkare regelbundet.

astmakontroll stor utsträckning beror på orsakerna till en persons symtom. Många fall av astma följd av exponering för allergen, till exempel vissa typer av livsmedel eller luftburna patogener som damm eller pollen. Allergi astma kontroll vanligtvis innebär att vidta åtgärder för att förhindra exponering och får behandling för allergier själva. Människor kan undvika att tillbringa tid utomhus under de säsonger där deras allergier och astma som följer är som värst, köpa ett luftfilter för att förhindra inomhus luftburna allergen, och hålla dig borta från livsmedel som utlöser reaktioner. Om en läkare misstänker att vissa typer av allergier göra en patients astma värre, han eller hon kan rekommendera regelbundna allergi skott för att minska kroppens reaktion på patogener.

Om astmasymtom regelbundet visas när en person vistas i kyla luft eller bedriver fysisk aktivitet, kan en läkare föreslå daglig oral eller inhalerad läkemedel som kallas bronkdilaterare för att begränsa konsekvenserna av attacker. Receptbelagda bronkdilaterare såsom montelukast och flutikason arbeta för att minska inflammation och hålla luftvägarna öppna under aktivitet. Med regelbunden användning, bronkodilaterare vanligtvis effektiva på att ge långsiktig astma kontroll.

Många människor är beroende av albuterol eller antikolinerga inhalatorer för att ge omedelbar astmakontroll i händelse av en plötslig episod. Dessa bronkdilaterare arbetar för att minska spänningen i luftvägarna muskler så att de kan slappna av och öppna. Inom några sekunder, irritation och inflammation börjar avta och en har astma kan andas bättre. De flesta läkare, apotekare och tillverkare läkemedel varna patienter inte överanvända kortsiktiga astma inhalatorer, eftersom de möjligen kan orsaka illamående, huvudvärk, hjärtklappning och andra negativa biverkningar.

Andra alternativ för astmakontroll omfatta alternativa läkemedel och åtgärder hem. Ginkgo biloba tillägg kanske kan minska risken för astmaanfall genom att förhindra inflammation i luftrören. Regelbundna doser av vitamin C kan förbättra lungor och luftvägar fungerar så väl. Astmatiker kan också kunna hitta lindring genom att upprätthålla sundare kostvanor och utöva att träna sina kroppar tål högre aktivitetsnivå.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.