Vilka är de olika bukspottkörtelcancer moment?

Flera olika mellanstationer system används för pankreascancer. Eftersom bukspottkörtelcancer steg kan variera beroende på systemet en patolog använder är det viktigt att tala om konsekvenserna av patologi resultat med en läkare. Behandlingen planen är beroende av stadium av cancer, och patienterna måste få veta vad var och en av bukspottkörtelcancer etapper egentligen innebär.

Cancer uppsättningen är en teknik som används för att sortera cancer för att beskriva dem på ett enhetligt sätt. Mellanstationen görs genom att ta biopsi prover och medicinska studier avbildning av patienten att avgöra vilken typ av tumör är inblandad, hur stor tumören är och om det har spridit sig. När det gäller bukspottkörtelcancer, kemoterapi, strålning och kirurgi kan alla användas i behandling, och den bästa metoden kommer att variera, beroende på scenen.

American Cancer Society (ACS) används " TNM-systemet för att beskriva cancer. T är "tumör" och tilldelas ett nummer mellan 0 och fyra, beroende på storleken av tumören. T kan även tilldelas "X", vilket innebär att resultaten var obestämt, eller "är" för carcinoma in situ. N, för "nod" beskriver huruvida lymfkörtlarna är inblandade, medan M för "metastaser" avser huruvida cancern har spridit sig till andra organ. Bukspottkörtelcancer etapper enligt detta system omfattar: 0, IA, IB, IIA, IIB, III och IV. IV, till exempel, kan ha en TNM som T3, N2, omfattar M1.

En annan iscensättning system som ibland används för bukspottkörtelcancer stadium I, II, III, IVA och IVB. En bukspottkörtelcancer i etapp I är isolerad till just bukspottkörteln, medan ett stadium IVB cancern har spridit sig till lymfkörtlar och andra organ. Denna iscensättning systemet finns också en separat kategori för återkommande pankreascancer, cancer som har återvänt efter behandling, och finns i bukspottkörteln eller någon annanstans i kroppen. Sjukhus kan också ha egna pankreascancer stadier som de använder för att beskriva cancer, inklusive numrering och text system.

Som en allmän regel, ju tidigare skede då en cancer fångas, desto bättre prognosen för patienten. Om en cancer kan fångas innan det börjar sprida sig till angränsande organ och i det lymfatiska systemet, står patienten en mycket bättre chans att överleva. Förstå bukspottkörtelns faser som används av en patolog för att bedöma och kategorisera en cancer kan vara till hjälp för en patient när beslut måste fattas om behandling.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.