Vilka är de olika bukspottkörtelcancer Orsaker?

Cancer i bukspottskörteln är en snabbt sprider livshotande tillstånd som uppstår i det inre eller yttre beklädnad i bukspottkörteln. Denna typ av cancer är oftast diagnosen hos patienter över 70 år gammal och är vanligare hos män än hos kvinnor. Ur ett medicinskt perspektiv är det svårt att finna någon direkt pankreascancer orsaker. Läkare och forskare har identifierat flera riskfaktorer och möjliga orsaker, däremot, däribland tobaksbruk, övervikt, kronisk pankreatit och diabetes. Forskning tyder också på att ärftlighet kan spela en viktig roll i utvecklingen av cancer i bukspottkörteln.

Människor som röker cigaretter eller tugga tobak i många år löper en ökad risk att utveckla flera olika typer av cancer, inklusive cancer i bukspottkörteln. Faktum är att på lång sikt tobaksbruk tros vara en av de mest betydelsefulla pankreascancer orsaker. Cancerframkallande kemikalier som finns i cigaretter och tuggtobak så småningom in i blodomloppet och resa till bukspottkörteln. Efter många år av bombarderas med främmande kemikalier, kan celler i bukspottkörteln slutar löper normalt. Istället de muterar och förökar sig vilt, sprida cancerartade skick under hela bukspottkörteln och till andra delar av kroppen.

Övervikt och göra ohälsosam livsstil finns andra potentiella pankreascancer orsaker. Många överviktiga och feta personer löper en ökad risk för cancer i bukspottskörteln på grund av dåliga matvanor och brist på regelbunden motion. Flera studier har funnit samband mellan cancer i bukspottkörteln och dieter som innehåller mycket fett. Konsumerar stora mängder rött kött och fläsk är tänkt att anstränga mag enzymet producerande områdena i bukspottkörteln. Däremot en kost som är rik på vitaminer, frukt och grönsaker kan minska risken för cancer i bukspottskörteln.

kroniska sjukdomar som pankreatit, diabetes och skrumplever kan också vara pankreascancer orsaker. Pankreatit är en långsamt utvecklande tillstånd som leder till inflammation i bukspottkörteln vävnad. Medan de flesta personer med pankreatit inte utvecklar cancer kan sjukdomen uppmuntra cancerartade villkor om de lämnas obehandlade. Diabetes och cirros har kopplats till cancer i många studier, även om den medicinska och biologiska forskarna inte helt förstå hur dessa förhållanden kan orsaka cancerartade svar i bukspottkörteln.

Många människor som lider av cancer i bukspottskörteln har en släkthistoria av bukspottkörteln problem, olika former av cancer och andra genetiska syndrom. Familjär pankreatit, melanom, bröstcancer och äggstockscancer är alla tros vara ärftlig cancer i bukspottskörteln orsaker. En annan möjlig orsak är en genetisk mutation, som kan förekomma vid födseln eller utvecklas över tiden som ett svar på miljöns exponering för skadliga kemikalier. En person som tror att han eller hon kan vara i riskzonen för cancer i bukspottskörteln, oavsett orsak bör besöka en läkare omedelbart, eftersom upptäcka problemen tidigt är avgörande för framgångsrik behandling.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.