Vilka är de olika ansvarsområden en tandläkare?

ansvar en tandläkare varierar. Inte bara en tandläkare skyldig uppgifter till sin patient, men att hans eller hennes yrke och allmänheten också.

Det primära sak en tandläkare gör är att lämna muntliga vård till sina patienter. Denna vård ingår att ge förebyggande vård i form av patientutbildning för tand, tuggummi, och mun vård. Medan en tandläkare vanligtvis inte genomföra den rutinmässiga rengöringar att deras patienter får-det är ett jobb vanligtvis reserverad för tandhygienisten-en tandläkare är ansvarig för prövningen av tänder, tandkött och mun och en utför en mängd olika tandingrepp inklusive, men inte begränsat till, tandutdragning och fyllningar. Tandläkare som är specialiserade på oral kirurgi eller kosmetisk tandvård, kan utföra ytterligare tjänster för sina patienter, och tillsammans med det kommer ännu mer ansvar för att säkerställa korrekt vård för sina patienter. Tandläkare är ofta också ansvarig för korrekt utbildning och handledning hans eller hennes personal också.

ansvar en tandläkare sträcker sig till tandläkare. I USA är detta beskrivs av American Dental Association: s principer för etik och etiska reglerna efterlevs. Denna kod fungerar i första hand att vägleda tandläkare att upprätthålla en viss nivå av förtroende, noggrannhet, befogenhet och ansvar till sina patienter. Dessutom, som läkare (MD), är tandläkare skyldiga att följa fortbildning krav som följer av deras tillstånd.

besläktade med professionella ansvar som åligger en tandläkare som hänför sig till allmänheten som vårdgivaren. Detta ansvar har större räckvidd än ansvaret för enskilda patienter, som allmänna attityder till tandvården kan enormt påverka kvaliteten på en persons munhygien. Ett sådant ansvar är att ge tandvård till alla möjliga delar av allmänheten. Idealiskt vore om denna är bland annat att tandvård till personer som inte har råd, men tyvärr inte alltid sker beror på bekostnad av tandvårdsförsäkringen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.