Vad som kan orsaka ett falskt positivt på ett drogtest?

många arbetsgivare som använder sig av slumpmässiga drogtester på arbetsplatsen, anställda undrar ibland om möjligheten att registrera ett falskt positivt på ett drogtest. Faktum är att det finns ett antal olika OTC-läkemedel, livsmedel, vitamintillskott och även receptbelagda läkemedel som kan orsaka ett falskt positivt på ett drogtest. Här är några exempel.

Bland över disk läkemedel, många av de nattetid förkylningsläkemedel människor använder för att minimera förkylning och influensa för kvällen kan orsaka falsklarm. Detta gäller särskilt för vätskan kall relievers, eftersom många av dem innehåller olika medlemmar av efedrin familjen. Några av de produkter viktminskning också kan leda till registrering av ett falskt positivt när man testar för narkotika bedrivs. Även vissa nässprayer och över disk astma produkter kan skapa ett falskt positivt på ett drogtest.

Foods kan ibland få tillbaka ett falskt positivt på ett drogtest. Många är bekanta med det faktum att vallmofrön kan kasta av resultaten på drogtester genom att visa upp som en opiat. Vallmofrön används ofta i salladsdressingar, som ingrediens i många grytor, och som en extra toppning på bullar och rullar.

Vitamintillskott kan ibland leda till ett falskt positivt på ett drogtest. Riboflavin, även känd som B2 kan lämna tillbaka en falsk THC behandling. Tillsammans med en del av de flesta B-komplex vitamintillskott är riboflavin finns i hampolja och även som ett fristående tillägg. Många örter som innehåller måttliga till höga halter av B-vitaminer också kan ta tillbaka ett falskt positivt när man testar för narkotika sker.

Receptbelagda läkemedel kan också registrera ett falskt positivt på ett drogtest. Antibiotika såsom ampicillin och amoxicillin är goda exempel. Ett antal receptbelagda smärtstillande medel kan returnera ett falskt positivt. Även vissa ångestdämpande läkemedel visas som en indikator på en typ av illegala droger eller annat sätt.

Vissa sjukdomar kan också leda till ett falskt positivt på ett drogtest. Sjukdomar som diabetes, leversjukdom, och infektioner njurarna kan registrera sig som opiater på drogtester. När förberedelserna för ett drogtest, är det en bra idé att ge en lista över alla mediciner har nyligen vidtagits, samt vitaminer och några naturläkemedel eller andra naturprodukter. Om individen genomgå det drogtest har ett pågående medicinskt tillstånd, att information bör ges också. Detta kan göra en enorm skillnad i utvärderingen av slutresultaten av drogtest.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.