Vad ska jag göra om mitt barn får en Bloody Nose?

Om ditt barn får en blodig näsa, bör du kunna ta hand om problemet hemma. Experter är indelade i de bästa metoderna för att behandla en blodig näsa. Det finns dock några steg att ta att de flesta experter överens om.

Det första steget i att behandla ditt barns blodiga näsa är att nypa den mjuka delen av näsan ihop med tummen och pekfingret. Vissa experter anser att det är bäst att nypa bron i näsan istället. Att behandla ett barns blodig näsa, ibland är det bekvämare att nypa bron i näsan. Om näsan är bruten, å andra sidan kan det vara bäst att nypa den mjuka delen av blodiga näsan.

Eftersom experterna är oeniga om den bästa placeringen för klämmande, bör du hitta det område som är mest bekvämt för dig och ditt barn. Dessutom övervaka blodig näsa för att se vilken metod som är mest effektiva för ditt barns unika situation. Om du nöp den mjuka delen av ditt barns blodig näsa, ska du sedan trycka på hårt mot benen i ditt barns ansikte. Om du väljer att nypa bron i näsan, ska du trycka fortfarande fast, men inte mot ben. Snarare håller huden mot brosk som gör näsan bron.

Efter påtryckningsmedel, hålla den blodiga näsa i minst fem minuter. Om näsan är fortfarande blödning efter fem minuter, upprepa processen tills blödningen stannar. Under hela denna process bör ditt barn vara vila lugnt med hans eller hennes huvud i en situation som är i nivå med hjärtat eller högre. Detta kan göras antingen genom att sitta eller ligga ner med en förhöjd huvud. Ditt barn ska aldrig ligga plant med en blodig näsa eller placera hans eller hennes huvud mellan sina ben.

När blödningen har stoppats, plats krossad is i en handduk eller plastpåse och tillämpa den på ditt barns näsa och kinder. Detta kommer att bidra till att minska svullnaden och lindra smärtan.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.