Vad ska jag förvänta mig ett Astma diagnos?

astma diagnos följs ofta av särskilda behandlingar, tillsammans med livsstilsförändringar. Med rätt skötsel, de flesta som får diagnosen astma kan hantera denna sjukdom effektivt. Det första steget mot kontroll av astma är att arbeta nära med din läkare för att utveckla en plan som kommer att hjälpa hålla din astma under kontroll.

Efter en astma diagnos, kommer din läkare ge dig en plan som kommer att bidra till att förhindra framtida astmaanfall. Det är viktigt att du följer denna plan för att mildra eventuella ytterligare angrepp. Att lära sig att undvika astma triggers är en av de viktigaste punkterna i varje astma behandlingsplan.

Alla människor är olika, men det finns ett par av utlösande faktorer som tenderar att påverka de flesta som lider av astma. Motion, kall luft, smog, föroreningar, vissa dofter, ångest och passiv rökning är alla vanliga orsaker. Det bästa sättet att avgöra vad det gett dig en astmaattack är att bli medveten om din omgivning.

Många människor som nyligen har fått ett astma diagnos uppmanas att föra en dagbok med uppgifter om datum, tider och miljömässiga förhållanden kring astmaanfall. Genom att spåra dina attacker, kan du avgöra vilka faktorer som utlöser dessa fall. Dessutom undviker astma inducerare är en bra idé.

Det är inte ovanligt att astmatiker att också drabbas av vissa allergier. Allergener, förkylningar, och den gemensamma influensa alla anses vara utlösande faktorer för astma. Genom att undvika dessa saker, kan du undvika astmaanfall orsakade av inducerare. Människor som lider av astma anfall bör vidta särskilda försiktighetsåtgärder för att undvika blockerade luftvägar.

tvätta händerna, få en influensa skott, och se till att du har tillräckligt med sömn är viktigt. En del människor tror också att denna diagnos innebär en förändring av kosten, även om detta kan diskuteras. Vissa astma offer deltar även i andningsövningar som är avsedda att öppna luftvägarna insidan av lungorna.

Slutligen är det viktigt att du tar någon astma medicin förskrivits till dig. En astma diagnos betyder att du måste ta medicin regelbundet. Läkemedel skiljer sig från person till person, men alla astmamediciner måste följas. Tvärtemot vad många tror, måste astma medicinering tas även när en astmaattack inte har inträffat. Väntar på att ta medicin efter en attack kommer inte att hjälpa din kropp att kontrollera astma. Att leva med astma kan vara svårt, men de flesta människors anpassning till livsstilsförändringar snabbt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.