Vad exakt som händer när mina leder Crack?

Våra fogar kan spricka antingen genom kraft manipulation eller normal rörelse. Vissa människor är lederna spricka när de går upp eller ner för trappor, andra människor upplever ofrivilligt poppar eller sprickbildning när de flyttar armarna eller sträcka på ryggen. Fortfarande andra människor manipulera knogarna sina fingrar att knäcka dem avsiktligt. Hursomhelst, det finns ett par förklaringar till vad som händer när kroppens leder spricka.

leder i kroppen som ofta gör en sprickbildning eller poppande ljud inkluderar knogarna, rygg och nacke, knän, fotleder och armbågar. Ibland leder spricka akustiskt och andra gånger du kan känna det utan att höra ett ljud. Vad händer när dina leder spricka kan vara den utströmmande gaser eller helt enkelt förflyttning av senor och ligament i leden.

En frisk gemensam består av ben omgiven av mjuk brosk, som skyddas av en kapsel fodrad med ledhinnorna som producerar vätska. Denna vätska innehåller syre, kväve och koldioxid gaser koldioxid. När lederna spricka, kan det vara resultatet av ledkapseln att snabbt överbelastas, vilket orsakar bildande och utsläpp av gasbubblor. De utsläpp av gas kan orsaka poppande ljud du känner och ibland höra.

I en ohälsosam gemensamt, där brosk är grov från försämring, kan ljudet av lederna knakande produceras enbart av friktion. På samma sätt, även i en hälsosam gemensamt kan friktion orsaka en persons leder till spricka hörbart. Eftersom lederna är komprimerade och expanderade kan senor sträcka på sin plats och sedan göra ett knäppande ljud när de flyttar tillbaka till sin ursprungliga plats.

Vissa experter tror att uppsåtligen eller kraftfullt som orsakar leder till spricka är ohälsosamt för lederna, men andra anser att det orsakar ingen bestående skada. Kiropraktorer manipulera ofta vissa leder till den punkt av krackning och vissa människor kan få befrielse från värkande finger eller hals lederna när deras förband spricka. Men om du upplever smärta när lederna spricka eller du har svullnad i lederna, bör du se en läkare. De kan föreslå medicin för att lindra smärta och svullnad och kontrollerar för skador på ligament, senor eller brosk.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.